|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
1 kg liszt
6 dl zsíros tej
6 dl tejföl
2 csomag szárított élesztő
2 ek porcukor
1 ek só
2 ág friss rozmaring
20 dkg trappista sajt
10 dkg szeletelt bacon
olaj a sütéshez
Fokhagymás szósz:
6 gerezd fokhagyma
só
víz
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, szárított élesztővel és a szobahőmérsékletű tejjel, majd egy lisztezett deszkán kézzel rádolgozunk. Egy tiszta konyharuhával lefedve, hagyjuk 20-25 perc alatt megkelni a tésztát.
Ha megkelt, kisebb darabokra vágjuk fel és kézzel kör alakúra nyújtjuk, majd bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát.
Készíthetünk töltött lángost is: a kinyújtott tésztára bacon és trappista szeleteket pakolunk, a tésztát ráhajtjuk és így sütjük ki az olajban. Vagy friss rozmaring ágakat csavarunk a tésztába és így sütjük ki.
Fokhagymás szósszal megkenve vagy tejföllel és sajttal megpakolva kínáljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. április 21. 12:41