július 18.
Frigyes

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Kacsamelles penne (recepttel)
A tésztaételeket mindenki szereti, és egyszerű is elkészíteni ezeket. Pataky Péter három kedvencét mutatta be. kacsamelles penne, gombás metélt és brokkolis farfalle készült az Ízes élet konyhájában. Próbáld ki a videó alatt található receptet!

Hozzávalók
20 dkg penne
1 db kacsamell
1 db gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
1 ek hoisin szósz
2 ek szójaszósz
1 db újhagyma
1 ek szilvalekvár
1 db narancs
olívaolaj
koriander
vöröshagyma
3 szál zöld
1 ek szezámmag

Elkészítés
A kacsamellfiléről a bőrös zsíros részt kézzel lefejtjük, lehártyázzuk. Majd a szálirányra merőlegesen csíkozzuk fel, így elkerülhetjük, hogy rágós legyen. A csíkokat bepácoljuk, szójaszósz, szilvalekvár, 2-3 megroppantott fokhagymagerezd és szeletelt gyömbér. Alaposan beforgatjuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
Sütés előtt röviddel már kivesszük a hűtőszekrényből.

Egy wokban olívaolajat melegítünk, belereszelünk egy kis darabka gyömbért és 2 gerezd fokhagymát, beletesszük a karikára vágott vöröshagymát és enyhén lepirítjuk.
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott zöld spárgát és a pácolt kacsamell csíkokat is. Ízlés szerint adhatunk hozzá chilipaprikát is. Nagy lángon összepirítjuk az egészet. Meglocsoljuk még kevés szójaszósszal és hoisin szósszal és beleszórjuk a szezámmagot.
Végül a felkarikázott újhagyma és az alaposan megtisztított narancs héja, majd leve kerül a wokba.

A kifőtt szélesmetélttel jól elkeverjük. Friss korianderzölddel megszórva tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. április 13. 9:33




KÖZÖSSÉG