|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók:
Paradicsomos-parmezános:
1 csomag leveles tészta
8 db koktélparadicsom
friss bazsalikom
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 ek olívaolaj
só
bors
1 db tojás
Gyömbéres-ananászos:
1 csomag leveles tészta
1 db ananász
friss gyömbér
1 db lime
barna cukor
5 dkg vaj
1 db tojás
Céklás-kecskesajtos:
1 csomag leveles tészta
2 db cékla, sóban megsütve
10 dkg lágy kecskesajt
1 marék dió
1 csokor kakukkfű
1 db tojás
Elkészítés
Paradicsomos-parmezános
A paradicsomokat félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Adunk hozzá egy nagyobb darabokra szedett fokhagyma gerezdet és egy szál felkarikázott újhagymát.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk a bepácolt koktélparadicsomokkal és parmezán szeleteket rakunk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
Gyömbéres-ananászos
Az ananászt meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk fel. Egy serpenyőben vajat olvasztunk barnacukorral és beleszórjuk az ananászt. Kevés friss gyömbért, és lime héjat reszelünk rá. Elfőzzük az ananász levét.
a leveles tésztából kivágunk egy kört és erre halmozzuk az ananaászt. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
Céklás-kecskesajtos
Az előre megsütött céklát meghámozzuk és cikkekre felvágjuk. Ha kell, megsózzuk.
A leveles tésztát negyedeljük, hogy négyzeteket kapjunk, amiből rombuszt formálunk: keretet vágunk a négyzeteknek és ellentétes oldalakra áthajtjuk a két sarkát. Az így kapott rombuszokat megpakoljuk kecskesajttal, céklával, majd megszórjuk kakukkfűvel. Egy darabka diót teszünk a tetejére. A tészta szélét megkenjük felvert tojással.
A kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. április 7. 9:35