május 1.
Fülöp, Jakab, Zsaklin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Tojáskrém, krémsajtos hal, körözött (recepttel)
Itt a tavasz, a piac tele van zöldségekkel: elérkezett a gyors, de nagyon ízeltes reggelik ideje! Pataky Péter három ˝kencét˝, szendvicskrémet készített: a tojáskrém, a krémsajtos hal, és a különleges körözött receptjét próbálhatod ki.

Hozzávalók:

Tojáskrém:
6 db főtt tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
vaj
snidling
1 db újhagyma

bors
Krémsajtos hal:
1 doboz olajos szardínia konzerv
20 dkg krémsajt
1 db citrom
1 ek majonéz
friss petrezselyem
újhagyma

bors
Körözött:
25 dkg zsíros túró
2 dl tejföl
1 db újhagyma
2 db hónapos retek
petrezselyem
snidling
kapor

Elkészítés
Tojáskrém
A tojásokat közepesen keményre főzzük: hideg vízbe tesszük a tojásokat, felforraljuk, egy percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet alatta és további 8 percig hagyjuk állni a forró vízben.
A tojásokat megpucoljuk és villával összetörjük, hozzákeverjük a magos mustárt, a vajat, a majonézt, sózzuk és borsozzuk és jól elkeverjük. Karikára vágott újhagymát, aprított snidlinget teszünk még bele.
Krémsajtos hal

A szardíniát villával szétnyomkodjuk és hozzáreszeljünk egy kevés citromhéjat és meglocsoljuk citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal és kikeverjük a sajtkrémmel és a majonézzel. Friss, aprított petrezselyemmel és újhagymával ízesítjük.
Körözött

A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a tejfölt. Beletesszük az egészen apró kockákra vágott retket, újhagymát, petrezselymet és kaprot is. Sózzuk.

Zöldségekkel, pirítóssal és friss bagettel tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. július 25. 9:13




KÖZÖSSÉG