|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók:
Tojáskrém:
6 db főtt tojás
2 ek magos mustár
2 ek majonéz
vaj
snidling
1 db újhagyma
só
bors
Krémsajtos hal:
1 doboz olajos szardínia konzerv
20 dkg krémsajt
1 db citrom
1 ek majonéz
friss petrezselyem
újhagyma
só
bors
Körözött:
25 dkg zsíros túró
2 dl tejföl
1 db újhagyma
2 db hónapos retek
petrezselyem
snidling
kapor
só
Elkészítés
Tojáskrém
A tojásokat közepesen keményre főzzük: hideg vízbe tesszük a tojásokat, felforraljuk, egy percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet alatta és további 8 percig hagyjuk állni a forró vízben.
A tojásokat megpucoljuk és villával összetörjük, hozzákeverjük a magos mustárt, a vajat, a majonézt, sózzuk és borsozzuk és jól elkeverjük. Karikára vágott újhagymát, aprított snidlinget teszünk még bele.
Krémsajtos hal
A szardíniát villával szétnyomkodjuk és hozzáreszeljünk egy kevés citromhéjat és meglocsoljuk citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal és kikeverjük a sajtkrémmel és a majonézzel. Friss, aprított petrezselyemmel és újhagymával ízesítjük.
Körözött
A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a tejfölt. Beletesszük az egészen apró kockákra vágott retket, újhagymát, petrezselymet és kaprot is. Sózzuk.
Zöldségekkel, pirítóssal és friss bagettel tálaljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. július 25. 9:13