|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók:
Besamel mártás:
1 liter tej
5 dkg vaj
5 dkg
liszt
2 tk só
1 csokor petrezselyem
Paradicsomos ragu:
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált sertéshús
5 ek paradicsompüré
5 dl paradicsomszósz
bors
2 tk só
szárított bazsalikom
A tetejére reszelt sajt
Elkészítés
Besamel mártás
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejet és egy kézi habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Aprított, friss petrezselyemmel ízesítjük.
Paradicsomos ragu
A finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és enyhén lepirítjuk.Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szárított bazsalikommal.
Ha a hús már kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot is.Csipet cukrot adunk hozzá.
Összeállításkor a hóálló tál aljába kevés olajat locsolunk, erre fektetjük egy rétegben a száraz lasagne tésztát egymás mellé, merünk rá bőven a besamel mártásból majd jöhet a paradicsomos ragu, majd újra egy réteg tészta. Ezt így rétegezzük, míg el nem fogynak az összetevők.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 140-160 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A recept forrása: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. március 31. 9:25