április 25.
Márk

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Kalácsban sült füstölt csülök friss tormával (recepttel)
Pataky Péter séf kalácsban sült füstölt csülköt készít friss tormával, Lázár Chef segítségével. Próbáld ki a videó alatt található receptet!

Egy újabb sonka-kalács variáció a húsvéti reggeliző asztalra. Lázár Chef mutatja meg, hogyan tehetjük változatossá az ünnepet.

Hozzávalók

Csülök:
1 db füstölt csülök (kb. 1,4 kg)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek kínai ötfűszer keverék

Kalács:
50 dkg liszt
3 db tojás
rum
8 dkg vaj
2,5 dl 2,8%-os tej
1 csomag szárított élesztő
6 dkg cukor
1 tk só
1 db tojás
1 ág rozmaring

Tormaszósz:
kis darab friss torma
olívaolaj

piros lekvár

Elkészítés
A füstölt csülköt feltesszük főni vízben, amit a kínai ötfűszer keverékkel, feldarabolt gyömbérrel, fokhagymával és vöröshagymával fűszerezünk.

A kalácstésztához a liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, kevés rumot, olvasztott vajat, tejet, élesztőt és egy csipet sót, majd alaposan kikeverjük és 15-20 percet állni hagyjuk.
Ha összeállt a tészta, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, a megfőtt csülköt pedig a közepére ültetjük. Friss tormát reszelünk rá, és a tésztát körülötte megkenjük felvert tojással. A csülköt becsomagoljuk a tésztába, egy rozmaringágat tűzünk a közepébe, ahol a felesleges gőz majd sütés közben távozhat. A tésztabatyut kívülről is megkenjük tojással.
Az egészet egy kiolajozott, kilisztezett tepsiben a 160 fokos sütőbe tesszük 50 percre.

Frissen reszelt torma, só, olívaolaj és piros bogyós lekvár keverékéből szószt készítünk hozzá, ezzel tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. március 24. 10:03




KÖZÖSSÉG