|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Csirkeszárnyas rizottó zöldborsóval
Hozzávalók
4 db csirkeszárny
25 dkg csirkemáj
50 dkg rizs
1 liter alaplé
fél fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
10 dkg zöldborsó
10 dkg kemény sajt
10 dkg vaj
olívaolaj
só
bors
petrezselyem
kakukkfű
Elkészítés
A csirkeszárny végeit levagdossuk és egy lábosba tesszük, majd hideg vízzel felengedjük. Ha van fartő, azt is adjuk hozzá. Az otthon található zöldségeket is tegyük a főzővízbe: sárgarépa, zeller, fehérrépa, gomba, karalábé és fokhagyma. 1 órán keresztül gyöngyözve főzzük és leszedjük a habját.
A fél fej vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Pár perc után hozzáadjuk a kettévágott csirkeszárnyakat és a hőmérsékletet feljebb véve kissé lepirítjuk. Sózzuk, lejjebb vesszük a hőt és fedő alatt 40 percig pároljuk tovább.
Hozzáadjuk a rizst és jól átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet, a rizst puhára főzzük.
Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a csirkemájat is. Legvégül pedig a zöldborsót adjuk hozzá.
Ha kész, levesszük a tűzről belekeverjük a reszelt sajtot és a vajat
Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. március 23. 9:16