|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Sültkarfiolleves
Hozzávalók
Leves:
1 kg karfiol
1/4 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
10 dkg vaj
2 liter zöldségalaplé
2 dl tejszín
petrezselyemzöld
fehérbors
szerecsendió
Snidlinges galuska:
2 db tojás
2 ek tejföl
20 dkg liszt
1 marék snidling
Elkészítés
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk és forró olívaolajon megpirítjuk. Mikor aranybarnára pirult, alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet és hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott vöröshagymát. Felengedjük az alaplével és puhára főzzük a karfiolt.
Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a tojással és a liszttel, hozzáadjuk a felaprított snidlinget. A levesbe szaggatjuk, kifőzzük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. március 22. 9:16