|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Sajtos makaróni
Hozzávalók
1 csomag tészta
10 dkg vaj
5 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
friss kakukkfű
1 dl alaplé
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
Elkészítés
A tésztát sós vízben feltesszük főzni.
Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megfuttatjuk benne, vigyázva nehogy megpiruljon kb. 4-5 perc alatt. Hozzáadjuk a tejszínt, csomómentesre keverjük és további 10 percig főzzük, ízesítésnek tehetünk bele egy ág kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű lenne a szósz, engedjük fel kevés alaplével.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és a reszelt sajt 2/3-át.
Egy tűzálló tálba tesszük és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Grillfokozaton 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
A harcsafilé receptjéért nézd meg a következő oldalt!
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Korhatár: 12 év
2016. március 21. 9:13