szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Nyertes Zsuzsa menüje (receptekkel)
Roquefortos zellerkrém leves körtével, Római edényben sült csülök Nyertes Zsuzsa módra, Gyümölccsel töltött túrógombóc

Roquefortos zellerkrém leves körtével

Hozzávalók:

2 db zeller
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
15 dkg kék sajt
1 kk étkezési keményítő (púpozott)
1 l csirke alaplé

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, rádobjuk a zellert és megdinszteljük rajta.
Felöntjük a húslevessel, sózzuk és teljesen puhára főzzük.
A tejszínt elkeverjük a keményítővel és a leveshez öntjük.
Botmixerrel pépesítjük.
A levesbe morzsoljuk a sajt felét és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor a maradék sajtot a tányérokba tesszük.
Sült zellerszirommal is dekorálható , ehhez a zellert vékonyra felkarikázzuk, lisztben megforgatjuk és bő forró olajban ropogósra sütjük.


Római edényben sült csülök Nyertes Zsuzsa módra

27adas3_frame_8467.jpg
Hozzávalók:
1-1,2 kg csülök csont nélkül
4-5 fej hagyma felkarikázva
6 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 dl sör

bors
őrölt kömény

Elkészítés: A csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is.
Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört, és lefedjük a tálat.
Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt, és így sütjük a csülköt kb. 2-2,5 órán keresztül. Majd levesszük a tál fedelét, és szép ropogósra sütjük, olykor-olykor megkenhetjük a csülköt a maradék sörrel.
Kínálhatjuk pirított burgonyával vagy párolt káposztával. Jó étvágyat hozzá!

Gyümölccsel töltött túrógombóc

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
15 dkg eper
2 db tojás
1 ek porcukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
100 g búzadara
375 g tejföl
10 dkg zsemlemorzsa
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés: Túrót, tojást, vaníliás cukrot kikeverjük, majd annyi búzadarát adunk hozzá, hogy ne legyen lágy, se túl kemény, hanem jól formázható.
Egy kanálnyit gombóccá formálunk, és a közepébe egy fél epret teszünk, majd mindegyikkel megcsináljuk.
Forralt vízbe megfőzzük, pár perc (ha feljönnek a felszínre jó is).
Megpirítjuk a zsemlemorzsát, beleforgatjuk a gombócokat, és tehetjük rá a tejfölt és a cukrot.

2016. április 22. 21:18




KÖZÖSSÉG