szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kasza Tibi menüje (receptekkel)
Frankfurti leves, Csirkepörkölt Bográcsban készítve, tojásos galuskával és mentás uborka salátával, Meggyes-Túrós rétes vanília fagylaltal

Frankfurti leves

Hozzávalók:
6 szál virsli
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb kelkáposzta
1 nagyobb szem krumpli
1 mokkáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoranna
1 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl
só, bors, olaj

Elkészítése:
A hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk, beledobjuk az összezúzott fokhagymát, s egy perc pirítás után a pirospaprikát. Elkeverjük, és kevés vízzel rögtön kiforraljuk, aztán mehet bele a felcsíkozott kelkáposzta is. 2-3 percig fonnyasztjuk, hogy a kel kissé összeessen, majd felöntjük 1 liter forró vízzel. A krumplit is adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk.
Kb. 15-20 perc főzés után, miután a krumpli is, meg a kel is megpuhult, elkeverjük a lisztet a tejföllel, felengedjük egy merőkanál levessel, csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe. A felkarikázott virslit a levesbe tesszük, és 2 perc főzés után tálaljuk.


Csirkepörkölt Bográcsban készítve, tojásos galuskával és mentás uborka salátával

AF037662 halatortanakuldetes_2016_19_szegm3_20160412_tv2_frame_12696.jpg

Hozzávalók:
1 kg csirke
2 db vöröshagyma
fél fej fokhagyma
3-4 db paradicsom
2 db paprika
1 db hegyes erős paprika
őrölt kömény
gulyáskrém vagy piros arany

őrült paprika
olaj vagy zsír

Elkészítése:
A húst megmossuk, a hagymát apróra, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk A zsíron vagy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk kb 1 evőkanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk piros paprikával, és mindig pici vízet aláöntve készre pároljuk. Tojásos galuskával és mentás uborkasalátával tálaljuk.

Meggyes-Túrós rétes vanília fagylaltal

Hozzávalók:
2 rúd réteshez:
6 db réteslap
2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg búzadara
15 dkg cukor
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg magozott meggy

Elkészítése:
A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, jól kikeverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a tojások felvert habját is. Egy rúdhoz három lapot használunk. Az első lapot egy nyirkos konyharuhára, vagy szilikon sütőlapra helyezzük, vékonyan megkenjük olajjal, majd így járunk el a további két lappal is. A harmadik lapra - egy szélesebb csíkban - rátesszük a túrótöltelék felét, majd erre a lecsepegtetett meggy felét. A konyharuha, vagy a szilikonlap segítségével feltekerjük, és sütőpapírral, szilikonlappal kibélelt, vagy kiolajozott tepsibe fektetjük. Ugyanígy elkészítjük a másik rudat is. A rétesek tetejét átkenjük olajjal, és előmelegített sütőben (légkeveréses 190 fok) 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Vanília fagylalttal tálaljuk.

2016. április 12. 21:17




KÖZÖSSÉG