Bracsamász (Viktor saját receptje)
Puffasztott rizses szendvicskék
Vörös tonhal steak rukkolasalátával és tökmaggal
• 800g tonhal (vörös)
• só, bors-ízlés szerint
• 2 ek olívaolaj
• tökmag
A halakat konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A grillserpenyőt kevés olívaolajjal felhevítjük, és a halszeleteket oldalanként 2 és fél percig sütjük. Azonnal tálaljuk.Rukkolával és tökmaggal tálaljuk.
Zabkása puncspudinggal
• 1 pohár (2 dl) zabpehely
• 2 pohár víz
• fahéj (mokkáskanálnyi)
• méz
• kókusztejpor (mokkáskanálnyi)
A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben.
Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük.
2015. január 6. 21:36