szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Varga Viktor menüje
Bracsamász, vörös tonhal steak rukkolasalátával és tökmaggal, zabkása puncspudinggal

Bracsamász (Viktor saját receptje)

Puffasztott rizses szendvicskék

 


Vörös tonhal steak rukkolasalátával és tökmaggal


• 800g tonhal (vörös)
• só, bors-ízlés szerint
• 2 ek olívaolaj
• tökmag



A halakat konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A grillserpenyőt kevés olívaolajjal felhevítjük, és a halszeleteket oldalanként 2 és fél percig sütjük. Azonnal tálaljuk.Rukkolával és tökmaggal tálaljuk.

 

Zabkása puncspudinggal


• 1 pohár (2 dl) zabpehely
• 2 pohár víz
• fahéj (mokkáskanálnyi)
• méz
• kókusztejpor (mokkáskanálnyi)

A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben.
Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük.

2015. január 6. 21:36




KÖZÖSSÉG