szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Lakatos Márk menüje
Almás zellerkrémleves, barnacukorral megszórt libamájjal, ostyával, Fokhagymás egész lazac, málnaecetes parajsalátával, Egész malac gesztenyével töltve,

Almás zellerkrémleves, barnacukorral megszórt libamájjal, ostyával


Hozzávalók:
- 0.5kg zeller gumó
- 0.3 kg angol zeller szárral
- kg salotte hagyma
- 0.4 kg zöldalma
- 0.03kg kakukkfű
- liter zöldség alaplé
- 0,3 liter tejszín
- 0.4 kg kacsamáj
- 0.1 barnacukor
- 1 lap brick tészta
- 1 tojás
- 0.1 kg vaj
- só
- bors

Elkészítés:
Az olvasztott vajon megdinszteljük a hagymát, majd megpirítjuk a felvágott zellergumót. Ha megpirult, felöntjük alaplével, fűszerezzük és beleöntjük a tejszínt. Körülbelül 15 percig főzzük és a végén a turmixolás előtt belerakjuk a zeller zöld leveleit. Így egy szép zöld levest kapunk. A kacsamájat forró serpenyőben egy kevés barnacukorral megsütjük, és a ropogós tésztával tálaljuk.



Fokhagymás egész lazac, málnaecetes parajsalátával

 

 


Hozzávalók:
- 1 db egész lazac belezve
- zöldfűszerek
- 10 dkg fokhagyma
- 1 kg só
- 10 db tojás fehérje
- 0.7 kg parajlevél
- 1 dl olíva olaj
- 0.6 liter málnaecet

Elkészítés:
A lazac hasába beletöltjük a zöldfűszereket és a fokhagymát. Ráhelyezzük egy tepsire és elosztjuk rajta a felvert tojásfehérjével összekevert sós masszát. A sütőben 140 fokon 1-1,5órát sütjük. A megmosott parajleveleket ízesitjük az olívaolajjal és a málnaecettel.



Egész malac gesztenyével töltve


Hozzávalók:
- 1db kicsontozott egész malac
- 0.3 kg főtt polenta
- 3db egész tojás
- 0.4 kg egész pucolt gesztenye
- 1ktg petrezselyem
- 1 üveg sör
- 20dkg zsírszalonna
- 1kg sütőtök
- 0.05kg chilli

Elkészítés:
A kicsontozott malacból fennmaradó húsrészeket ledaráljuk, és összekeverjük a polentával, a gesztenyével, a tojással és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. A besózott malac hasába betöltjük a tölteléket és fogpiszkálóval összetűzzük. A töltött malacot tepsire helyezzük, a fülét, a farkát, és a lábát becsomagoljuk. Körülbelül 3 órát sütjük a 140 fokos sütőben, miközben 15 percenként megkenegetjük a sörrel. A malacot, a chillivel együtt sütött sütőtökkel tálaljuk.




Egész szárnyas tálon, narancsos káposztával

 

 


Hozzávalók:
- 1 db kacsa
- 2 db alma
- 2 fej hagyma
- zöldfűszer
- 1 dl olaj
- 0.1 kg cukor
- 1kg fehérkáposzta
- 1 ktg petrezselyem
- 0.2 lit pezsgő
- 1dl szója
- 2 db narancs
- 1dl méz
- 1dl fügeecet
- só
- bors


Elkészítés:
Az egész kacsát sózzuk, borsozzuk, a hasába beletöltjük a cikkekre vágott almát, a hagymát és a zőldfüszereket.Másfél órát sütjük a 120 fokos sütőben, majd felemeljük a hőfokot 150 fokra és készre sütjük, miközben a mézes, szójás, narancsos páccal kenegetjük. Az olajban karamellizáljuk a cukrot, és rátesszük a szeletekre vágott hagymát, majd a káposztát sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a pezsgőt. Fedő alatt készre pároljuk, rászórjuk a petrezselymet, és a fügeecetet. A kacsát a káposztával együtt tálaljuk.


Köret: Szarvasgombás krumplipüréhab

 

Hozzávalók:
- 2 kg sárgaburgonya
- 3 dl tej
- 0,3 kg vaj
- 0.05 lit szarvasgombaolaj
- 005 kg szarvasgomba
- só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük és a vajjal, tejjel és a szarvasgomba olajjal habosra keverjük. Tálalásnál ráreszeljük a friss szarvasgombát.


Sült fagylalt rásütött tojáshabbal, ropogóssal


Hozzávalók:
- 0,5 kg ropogós sable breton tészta
- 0,5 kg csokis házi müzli
- 1 kg fagylalt
- 10 db tojás fehérje
- 0,3 kg porcukor

Elkészítés:
A tésztát és a müzlit rászórjuk egy fém tálra, majd gombócoljuk a fagylaltokat. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és habzsák segítségével felspricceljük a fagylalt tetejére, úgy hogy mindenhol befedje. hirtelen rásütjük a tojáshabot és azonnal tálaljuk.
 

 

Casanova-mártás recept
 


Hozzávalók 4 személyre:
- 2 főtt tojás
- 3 cl tej
- 2 dl majonéz
- 30 g szarvasgomba
- só
- fehér bors
- tárkony
- cukor

Elkészítés:
A tojás sárgáját kiszedjük, és összezúzzuk. Hozzákeverjük a majonézt, a tejet és a cukrot, majd megfűszerezzük. A szarvasgombát felaprítjuk, majd a mártásba keverjük.

2014. március 14. 9:40




KÖZÖSSÉG