Hozzávalók:
- 0.5kg zeller gumó
- 0.3 kg angol zeller szárral
- kg salotte hagyma
- 0.4 kg zöldalma
- 0.03kg kakukkfű
- liter zöldség alaplé
- 0,3 liter tejszín
- 0.4 kg kacsamáj
- 0.1 barnacukor
- 1 lap brick tészta
- 1 tojás
- 0.1 kg vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az olvasztott vajon megdinszteljük a hagymát, majd megpirítjuk a felvágott zellergumót. Ha megpirult, felöntjük alaplével, fűszerezzük és beleöntjük a tejszínt. Körülbelül 15 percig főzzük és a végén a turmixolás előtt belerakjuk a zeller zöld leveleit. Így egy szép zöld levest kapunk. A kacsamájat forró serpenyőben egy kevés barnacukorral megsütjük, és a ropogós tésztával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 db egész lazac belezve
- zöldfűszerek
- 10 dkg fokhagyma
- 1 kg só
- 10 db tojás fehérje
- 0.7 kg parajlevél
- 1 dl olíva olaj
- 0.6 liter málnaecet
Elkészítés:
A lazac hasába beletöltjük a zöldfűszereket és a fokhagymát. Ráhelyezzük egy tepsire és elosztjuk rajta a felvert tojásfehérjével összekevert sós masszát. A sütőben 140 fokon 1-1,5órát sütjük. A megmosott parajleveleket ízesitjük az olívaolajjal és a málnaecettel.
Hozzávalók:
- 1db kicsontozott egész malac
- 0.3 kg főtt polenta
- 3db egész tojás
- 0.4 kg egész pucolt gesztenye
- 1ktg petrezselyem
- 1 üveg sör
- 20dkg zsírszalonna
- 1kg sütőtök
- 0.05kg chilli
Elkészítés:
A kicsontozott malacból fennmaradó húsrészeket ledaráljuk, és összekeverjük a polentával, a gesztenyével, a tojással és a petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. A besózott malac hasába betöltjük a tölteléket és fogpiszkálóval összetűzzük. A töltött malacot tepsire helyezzük, a fülét, a farkát, és a lábát becsomagoljuk. Körülbelül 3 órát sütjük a 140 fokos sütőben, miközben 15 percenként megkenegetjük a sörrel. A malacot, a chillivel együtt sütött sütőtökkel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 db kacsa
- 2 db alma
- 2 fej hagyma
- zöldfűszer
- 1 dl olaj
- 0.1 kg cukor
- 1kg fehérkáposzta
- 1 ktg petrezselyem
- 0.2 lit pezsgő
- 1dl szója
- 2 db narancs
- 1dl méz
- 1dl fügeecet
- só
- bors
Elkészítés:
Az egész kacsát sózzuk, borsozzuk, a hasába beletöltjük a cikkekre vágott almát, a hagymát és a zőldfüszereket.Másfél órát sütjük a 120 fokos sütőben, majd felemeljük a hőfokot 150 fokra és készre sütjük, miközben a mézes, szójás, narancsos páccal kenegetjük. Az olajban karamellizáljuk a cukrot, és rátesszük a szeletekre vágott hagymát, majd a káposztát sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a pezsgőt. Fedő alatt készre pároljuk, rászórjuk a petrezselymet, és a fügeecetet. A kacsát a káposztával együtt tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 kg sárgaburgonya
- 3 dl tej
- 0,3 kg vaj
- 0.05 lit szarvasgombaolaj
- 005 kg szarvasgomba
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük és a vajjal, tejjel és a szarvasgomba olajjal habosra keverjük. Tálalásnál ráreszeljük a friss szarvasgombát.
Hozzávalók:
- 0,5 kg ropogós sable breton tészta
- 0,5 kg csokis házi müzli
- 1 kg fagylalt
- 10 db tojás fehérje
- 0,3 kg porcukor
Elkészítés:
A tésztát és a müzlit rászórjuk egy fém tálra, majd gombócoljuk a fagylaltokat. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és habzsák segítségével felspricceljük a fagylalt tetejére, úgy hogy mindenhol befedje. hirtelen rásütjük a tojáshabot és azonnal tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 főtt tojás
- 3 cl tej
- 2 dl majonéz
- 30 g szarvasgomba
- só
- fehér bors
- tárkony
- cukor
Elkészítés:
A tojás sárgáját kiszedjük, és összezúzzuk. Hozzákeverjük a majonézt, a tejet és a cukrot, majd megfűszerezzük. A szarvasgombát felaprítjuk, majd a mártásba keverjük.
2014. március 14. 9:40