szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Papadimitriu Athina menüje
Tepsis kecske, Áldos, Gömböcke

Tepsis kecske

 

Hozzávalók:
- 1 comb
- 1 lapocka
- zöldségek
- fokhagyma
- hagyma
- olaj
- citrom
- fűszerek: gyömbér, szerecsendió, borsikafű, kakukkfű, szurokfű, só, bors

Elkészítés:
Tepsibe helyezzük a húst, körérakjuk a répát, fehérrépát, zellert, hagymát, fokhagymát. Megfűszerezzük, citromlével, vízzel és olajjal leöntjük. Letakarjuk alufóliával vagy a tepsi tetejével, és mehet be a kemencébe.
 

Káposztasaláta, céklasaláta, répasaláta, babsaláta
 


Káposztasaláta:
Csíkokra vágjuk a nyers káposztát. Teszünk rá olajat, ecetet, sót és borsot. Jobb, ha előtte való nap elkészítjük, mert érnie kell.

Céklasaláta:
Reszeljük le a céklát, majd citrommal, olajja, sóval és borssal ízesítsük.

Répasaláta:
Rszeljük le a nyers sárgarépát, és citrommal, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.

Babsaláta:
 Főzzük meg a babot, majd tegyünk rá citromot, olajat, sót és borsot.

 

Áldos

 

Hozzávalók:
- 1kg marhanyak v. lábszár
- káposzta
- fokhagyma
- sok hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- gyömbér
- bors
- só
- méz
- reszelt citromhéj
- citromlé
- kamillavirág
- gomba

Elkészítés:
Kamillavirágos vízbe elkezdjük főzni az apróra vágott hagymát, hogy az illóolajok kijöjjenek belőle. Hozzátesszük a kockára vágott húst, majd amikor az félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, fűszereket, és a szeletekre vágott gombát. Amikor puha a hús, 3 deci tejfölbe mézet, cirtomlevet, reszelt citromhéjat keverünk, és beleöntjük a levesbe állandó kavarás mellet. Fontos az öt ízhatás: sós, édes, savanyú, keserű, erős.


Gömböcke

 

Hozzávalók:
- 1 bögre tönkölybúzadarához 3 bögre víz, +fél liter víz
- mazsola
- vaj
- citromlé + reszelt citromhéj
- méz
- gyömbérpor
- fahéjpor
- apróra vágott aszalt gyümölcsök

Elkészítése:
Vajon megpirítjuk a búzadarát, közben a 3 bögre vizet mazsolával, szőlőcukorral felforraljuk, és ráöntjük a darára. Állandó kavarás mellett megfőzzük. A fél liter vízbe fahéjat, citromlevet, reszelt citromhéjat, és mézet teszünk, majd felforraljuk. Ezt is ráöntjük a már kihűlt darára, hogy fellazuljon. Ekkor belekeverjük a sok gyümölcsöt. Fagyis kanállal tálaljuk.

2014. március 13. 9:27




KÖZÖSSÉG