július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Papadimitriu Athina menüje
Tepsis kecske, Áldos, Gömböcke

Tepsis kecske

 

Hozzávalók:
- 1 comb
- 1 lapocka
- zöldségek
- fokhagyma
- hagyma
- olaj
- citrom
- fűszerek: gyömbér, szerecsendió, borsikafű, kakukkfű, szurokfű, só, bors

Elkészítés:
Tepsibe helyezzük a húst, körérakjuk a répát, fehérrépát, zellert, hagymát, fokhagymát. Megfűszerezzük, citromlével, vízzel és olajjal leöntjük. Letakarjuk alufóliával vagy a tepsi tetejével, és mehet be a kemencébe.
 

Káposztasaláta, céklasaláta, répasaláta, babsaláta
 


Káposztasaláta:
Csíkokra vágjuk a nyers káposztát. Teszünk rá olajat, ecetet, sót és borsot. Jobb, ha előtte való nap elkészítjük, mert érnie kell.

Céklasaláta:
Reszeljük le a céklát, majd citrommal, olajja, sóval és borssal ízesítsük.

Répasaláta:
Rszeljük le a nyers sárgarépát, és citrommal, olajjal, sóval és borssal ízesítsük.

Babsaláta:
 Főzzük meg a babot, majd tegyünk rá citromot, olajat, sót és borsot.

 

Áldos

 

Hozzávalók:
- 1kg marhanyak v. lábszár
- káposzta
- fokhagyma
- sok hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- gyömbér
- bors
- só
- méz
- reszelt citromhéj
- citromlé
- kamillavirág
- gomba

Elkészítés:
Kamillavirágos vízbe elkezdjük főzni az apróra vágott hagymát, hogy az illóolajok kijöjjenek belőle. Hozzátesszük a kockára vágott húst, majd amikor az félig megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, fűszereket, és a szeletekre vágott gombát. Amikor puha a hús, 3 deci tejfölbe mézet, cirtomlevet, reszelt citromhéjat keverünk, és beleöntjük a levesbe állandó kavarás mellet. Fontos az öt ízhatás: sós, édes, savanyú, keserű, erős.


Gömböcke

 

Hozzávalók:
- 1 bögre tönkölybúzadarához 3 bögre víz, +fél liter víz
- mazsola
- vaj
- citromlé + reszelt citromhéj
- méz
- gyömbérpor
- fahéjpor
- apróra vágott aszalt gyümölcsök

Elkészítése:
Vajon megpirítjuk a búzadarát, közben a 3 bögre vizet mazsolával, szőlőcukorral felforraljuk, és ráöntjük a darára. Állandó kavarás mellett megfőzzük. A fél liter vízbe fahéjat, citromlevet, reszelt citromhéjat, és mézet teszünk, majd felforraljuk. Ezt is ráöntjük a már kihűlt darára, hogy fellazuljon. Ekkor belekeverjük a sok gyümölcsöt. Fagyis kanállal tálaljuk.

2014. március 13. 9:27




KÖZÖSSÉG