Hozzávalók:
- 0,5 kg pulyakanyak
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fél zeller
- 1 karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- tárkony
- 2 szem szegfűbors
- 2 szegfűszeg
- 1 fél citrom leve
- balzsamecet
- só
- bors
- köménymag
Elkészítés:
A pulykanyakat húslevesként elkészítjük. Ha a nyak megfőtt, kivesszük, kicsontozzuk, és addig a zöldséget belefőzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, végül visszatesszük a húst.
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 0,5 kg sonka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 db alma
- 2 vöröshagyma
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A befűszerezett pulykamelleket tepsire helyezzük egymás után a sonkával, almával, hagymával, és szalonnaszeletekkel. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, másfél deci roseval. Fólia alatt sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.
Hozzávalók:
- 2 db közepes édeskrumpli
- 1 nagyobb alma
- 3 zellerszár
- 1 narancs
- 10 dkg kesudió
- 10 dkg mazsola
- 2,5 dl currys tartármártás (tejföl, mustár, majonéz, só, bors, curry)
Elkészítés:
A krumplit puhára főzzük, a hozzávalókat kockákra vágjuk, és jól összekeverjük.
Hozzávalók:
- 0,5 kg sütőtök
- 25 dkg összetört keksz
- 3 ek méz
- 2 vaníliáscukor
- reszelt narancshéj és citromhéj
- pirított mandula
- kókuszreszelék
- tortadara
Elkészítés:
Az összetört tököt a keksszel és a fűszerekkel golyókká formáljuk, majd megforgatjuk a pirított mandulában, kókuszreszelékben vagy tortadarában.
2014. március 7. 10:28