szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Faragó András "Topi" menüje
Tárkonyos nyakleves, Rakott mell batáta, Szőrös tökgolyók

Tárkonyos nyakleves

 

Hozzávalók:
- 0,5 kg pulyakanyak
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 fél zeller
- 1 karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- tárkony
- 2 szem szegfűbors
- 2 szegfűszeg
- 1 fél citrom leve
- balzsamecet
- só
- bors
- köménymag

Elkészítés:
A pulykanyakat húslevesként elkészítjük. Ha a nyak megfőtt, kivesszük, kicsontozzuk, és addig a zöldséget belefőzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, végül visszatesszük a húst.

 

Rakott mell batáta

 

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 0,5 kg sonka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 db alma
- 2 vöröshagyma
- fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A befűszerezett pulykamelleket tepsire helyezzük egymás után a sonkával, almával, hagymával, és szalonnaszeletekkel. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, másfél deci roseval. Fólia alatt sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.


Édes krumplisaláta


Hozzávalók:
- 2 db közepes édeskrumpli
- 1 nagyobb alma
- 3 zellerszár
- 1 narancs
- 10 dkg kesudió
- 10 dkg mazsola
- 2,5 dl currys tartármártás (tejföl, mustár, majonéz, só, bors, curry)
 

Elkészítés:
A krumplit puhára főzzük, a hozzávalókat kockákra vágjuk, és jól összekeverjük.

 

Szőrös tökgolyók


Hozzávalók:
- 0,5 kg sütőtök
- 25 dkg összetört keksz
- 3 ek méz
- 2 vaníliáscukor
- reszelt narancshéj és citromhéj
- pirított mandula
- kókuszreszelék
- tortadara

Elkészítés:
Az összetört tököt a keksszel és a fűszerekkel golyókká formáljuk, majd megforgatjuk a pirított mandulában, kókuszreszelékben vagy tortadarában.

2014. március 7. 10:28




KÖZÖSSÉG