szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Judy menüje
Sárgarépa krémleves fűszeres joghurttal, Csirkemell ananásszal és bulgurral, Rakott zabpelyhes palacsinta

Sárgarépa krémleves fűszeres joghurttal



Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olivaolaj
- 80 dkg sárgarépa
- kb. 1,5 liter víz
- 3 db zöldségleves- vagy tyúkhúsleves-kocka
- 1 doboz kókusztej (400 g)
- 0,5 teáskanál só

A fűszeres joghurthoz:
- 2 dl natúr joghurt
- 0,5 teáskanál római kömény
- 1 evőkanál olivaolaj
- 2 késhegynyi só
- kevés feketebors

Elkészítés:
A fűszeres joghurt hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk. A megtisztított répát karikákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a levessel és addig főzzük, míg a répa megpuhul. Ezután összeturmixoljuk, hozzáadjuk a kókusztejet, sózzuk és további néhány percig forraljuk. Szükség esetén még vízzel vagy levessel hígíthatjuk. Tálaláskor a fűszeres joghurtot kínáljuk mellé.


Csirkemell ananásszal és bulgurral

Hozzávalók:
- 25 dkg bulgur
- 30-35 dkg csirkemell
- só
- bors
- gyömbér
- vegyes zöldfűszer
- ananászbefőtt
- 2dl tejszín

Elkészítés:
A 25 dkg bulgurt szűrőben hideg vízzel átöblítetjük, aztán egy jénai tálban szétterítetjük. A darabokra vágott 30-35 dkg csirkemellet befűszerezzük só, bors, gyömbér és vegyes zöldfűszeres só keverékével (kicsit sósabbra, mint normálisan, mert a bulgurt nem sózzuk). Ezt ráterítetjük következő rétegként. Ezután egy konzerv – kockás – ananászbefőttet leszűrünk, a levét félretesszük, és a gyümölcsöt a hús tetején szétosztotjuk. Egyenletesen rálocsoljuk a 2 dl tejszínt. A tálat lefedjük, és 180 fokos sütőbe tesszük. Fél óra múlva kivesszük, ráöntjük az ananászbefőtt levét, és még mindig lefedve visszatesszük a sütőbe. Körülbelül negyedórával később levesszük a fedőt, addigra a bulgur az összes levet beszívja. Rövid ideig pirítjuk a tetejét, aztán rászórunk egy maréknyi reszelt sajtot, és még annyi időre betesszük a sütőbe, míg az ráolvad.

 

Rakott zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:
- 100 g zabpehely
- 100 g Graham liszt
- 100 g finomliszt
- 2 csipet só
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- kb. 4 dl szódavíz
- 1 evőkanál olaj (a sütéshez)

Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 ek tejföl
- 1 citromból nyert citromhéj
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy néhány vanília aroma)

 

Elkészítés:
Az összetevőkből keverjünk palacsinta tésztát és tegyük félre állni. Amíg pihen a tészta készítsük, el a tölteléket. Süssünk ki 12 palacsintát majd kezdjük el egymásra helyezni őket, a rétegek közé pedig ízlés szerint kenjünk a töltelékből. Rakhatunk mellé többféle lekvárt mártogatósnak.

 

2014. március 6. 10:14




KÖZÖSSÉG