szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Bárdosi Sándor menüje
Fürjleves, Bolognai Lasagne, Illatos paleo gyümölcskenyér

Fürjleves

Hozzávalók:
- konyhakész fürj
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- petrezselyem
- fokhagyma
- egész bors
- só
- víz

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről leszedjük a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.

 

Bolognai Lasagne


Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 10 dkg szalonna
- 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- majoranna
- bazsalikom
- fokhagyma

A besamelmártáshoz:
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- 5 dl tej
- só
- bors


Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a húst. Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük. A tepsi legalját tésztával kezdjük, majd hús, megint tészta, majd besamelmártás következik, majd megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot. Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

 

Illatos paleo gyümölcskenyér


Hozzávalók:
(18cm-es tortaformához)

- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg görög mazsola
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 dl méz
- 80 ml Amaretto likőr
- 1 teáskanál rum aroma
- 150 ml narancslé (1.5 narancs kifacsart leve)
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szegfűszeg
- 1,5 evőkanál Holland kakaópor
- 2 tojás
- 16 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:
Felaprítjuk az aszalt barackot és szilvát, majd egy lábasba rakjuk a mazsolával és aszalt vörösáfonyával együtt. Ráöntjük a mézet, narancs levet, Amaretto likőrt, rum aromát, és megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, végül belerakjuk a kókuszolajat is. Alágyújtunk, és nagy lángon felforraljuk, majd amint felforrt immár kis lángon főzzük 5 percig. Lehúzzuk a melegről és hagyjuk hűlni 20 percig, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a tojásokat, és a szódabikarbónával elkevert darált diót. Sütőpapírral kibélelt 18cm-es tortaformába öntjük, és 150 fokon sütjük 1 órát (vagy amíg kiállja a tűpróbát). Hagyjuk teljesen kihűlni felszelés előtt (legalább 2 óra), de másnap a legjobb, mikor már az ízek összeértek.

Hal a tortán a javából

… amit eddig nem láttunk a sztárok életéből, amit eddig nem tudtunk a titkaikról, amiket a sztárok is csak egy vacsora közben tudnak kibeszélni. Ugye Te is tudod, hogy a legjobb buli mindig a konyhában van? A „Hal a tortán” című vendégváró show az exkluzív sztártitkok valóságos tárháza, hiszen ez az a műsor, aminek segítségével bepillanthatsz a legnagyobb magyar hírességek mindennapjaiba, féltve őrzött magánéletébe. Kameráink segítségével ők maguk kalauzolnak el lakásukban vagy azon - a számukra sokat jelentő - helyszínen, ahol majd vendégeiket fogadják. Miközben mindent megtesznek azért, hogy elnyerjék a hét „legjobb sztárszakács” megtisztelő címet, a vendéglátás közben nem egyszer olyan megható, meghökkentő vagy épp megmosolyogtató vallomásokat tesznek, amelyekről másnap az egész ország beszél.
Ne hagyd ki Te sem a Hal a tortán adásait minden hétköznap 21:15-től!

2014. március 5. 10:13




KÖZÖSSÉG