július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Bárdosi Sándor menüje
Fürjleves, Bolognai Lasagne, Illatos paleo gyümölcskenyér

Fürjleves

Hozzávalók:
- konyhakész fürj
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- petrezselyem
- fokhagyma
- egész bors
- só
- víz

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott fürjeket hideg vízben feltesszük a tűzhelyre főni. Ha felforrt, a tetejéről leszedjük a habot. Amikor a húsok félig megpuhultak, beletesszük a zöldséget a levesbe és sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön tovább főzzük. Óvatosan kiemeljük a fürjeket, majd a levest átszűrjük. A zöldség- és húsbetéttel együtt csészében, forrón tálaljuk.

 

Bolognai Lasagne


Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 10 dkg szalonna
- 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve
- 20 dkg sajt
- só
- bors
- majoranna
- bazsalikom
- fokhagyma

A besamelmártáshoz:
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- 5 dl tej
- só
- bors


Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük. Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a húst. Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük. A tepsi legalját tésztával kezdjük, majd hús, megint tészta, majd besamelmártás következik, majd megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot. Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

 

Illatos paleo gyümölcskenyér


Hozzávalók:
(18cm-es tortaformához)

- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg görög mazsola
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 dl méz
- 80 ml Amaretto likőr
- 1 teáskanál rum aroma
- 150 ml narancslé (1.5 narancs kifacsart leve)
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szegfűszeg
- 1,5 evőkanál Holland kakaópor
- 2 tojás
- 16 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:
Felaprítjuk az aszalt barackot és szilvát, majd egy lábasba rakjuk a mazsolával és aszalt vörösáfonyával együtt. Ráöntjük a mézet, narancs levet, Amaretto likőrt, rum aromát, és megszórjuk a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, végül belerakjuk a kókuszolajat is. Alágyújtunk, és nagy lángon felforraljuk, majd amint felforrt immár kis lángon főzzük 5 percig. Lehúzzuk a melegről és hagyjuk hűlni 20 percig, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a tojásokat, és a szódabikarbónával elkevert darált diót. Sütőpapírral kibélelt 18cm-es tortaformába öntjük, és 150 fokon sütjük 1 órát (vagy amíg kiállja a tűpróbát). Hagyjuk teljesen kihűlni felszelés előtt (legalább 2 óra), de másnap a legjobb, mikor már az ízek összeértek.

Hal a tortán a javából

… amit eddig nem láttunk a sztárok életéből, amit eddig nem tudtunk a titkaikról, amiket a sztárok is csak egy vacsora közben tudnak kibeszélni. Ugye Te is tudod, hogy a legjobb buli mindig a konyhában van? A „Hal a tortán” című vendégváró show az exkluzív sztártitkok valóságos tárháza, hiszen ez az a műsor, aminek segítségével bepillanthatsz a legnagyobb magyar hírességek mindennapjaiba, féltve őrzött magánéletébe. Kameráink segítségével ők maguk kalauzolnak el lakásukban vagy azon - a számukra sokat jelentő - helyszínen, ahol majd vendégeiket fogadják. Miközben mindent megtesznek azért, hogy elnyerjék a hét „legjobb sztárszakács” megtisztelő címet, a vendéglátás közben nem egyszer olyan megható, meghökkentő vagy épp megmosolyogtató vallomásokat tesznek, amelyekről másnap az egész ország beszél.
Ne hagyd ki Te sem a Hal a tortán adásait minden hétköznap 21:15-től!

2014. március 5. 10:13




KÖZÖSSÉG