Hozzávalók:
- ruccola
- sajtok tetszés szerint
- olasz sonka
- paradicsom
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálra helyezzük és megcsöpögtetjük olívaolajjal.
Hozzávalók:
- 1,25 dl meleg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 27 dkg finomliszt
- só
Elkészítés:
A meleg vízbe tesszük az élesztőt és a 2 kanál olívaolajat, majd elkeverjük. Összedolgozzuk a 27 dkg liszttel és ízlés szerint sóval. 60-70 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltéttel, 20-25 perc alatt, 220-250 fokon megsütjük.
Hozzávalók:
- 1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
- 6 dl 30%-os habtejszín
- 4 lapnyi zselatin
- 10 dkg finomított fehér kristálycukor
- 1 rúd bourbon vanília
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntjük. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetsszük, majd a benne rejtező magokat belekaparjuk a tejes tejszínbe. Magát a rudat is utána eresztjük, és elkezdjük főzni az elegyet (nem túl nagy lángon). Hagyjuk, hogy felforrjon, majd levesszük a tűzről, betesszük a lapokat és a cukrot. Folyamatos keveréssel hűtjük a sodót. Mikor már kellően langyos, formába öntjük, és a formákat 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a kés élét végigfuttatjuk a tál fala és a puding széle mentén, majd hagyunk neki időt, hogy szépen ráhuppanjon a tányérra.
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- méz, ízlés szerint
Elkészítés:
Az epret egy fazékba öntjük, botmixerrel kicsit igazítunk rajta, majd egy kevés mézet adunk hozzá, és alaposan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük körülbelül 5 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, és langyosan kínáljuk a panna cotta mellé. A szirup egy kevés chilivel ízesíthető.
2014. február 26. 9:56