szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Gesztesi Máté menüje
Olasz bőségtál ruccola ágyon, Olasz pizza, Panna cotta,

Olasz bőségtál ruccola ágyon


Hozzávalók:
- ruccola
- sajtok tetszés szerint
- olasz sonka
- paradicsom

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálra helyezzük és megcsöpögtetjük olívaolajjal.


Olasz pizza


Hozzávalók:
- 1,25 dl meleg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 27 dkg finomliszt
- só

Elkészítés:
A meleg vízbe tesszük az élesztőt és a 2 kanál olívaolajat, majd elkeverjük. Összedolgozzuk a 27 dkg liszttel és ízlés szerint sóval. 60-70 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltéttel, 20-25 perc alatt, 220-250 fokon megsütjük.


Panna cotta


Hozzávalók:
- 1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
- 6 dl 30%-os habtejszín
- 4 lapnyi zselatin
- 10 dkg finomított fehér kristálycukor
- 1 rúd bourbon vanília

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntjük. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetsszük, majd a benne rejtező magokat belekaparjuk a tejes tejszínbe. Magát a rudat is utána eresztjük, és elkezdjük főzni az elegyet (nem túl nagy lángon). Hagyjuk, hogy felforrjon, majd levesszük a tűzről, betesszük a lapokat és a cukrot. Folyamatos keveréssel hűtjük a sodót. Mikor már kellően langyos, formába öntjük, és a formákat  5-6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a kés élét végigfuttatjuk a tál fala és a puding széle mentén, majd hagyunk neki időt, hogy szépen ráhuppanjon a tányérra.


Eperöntet


Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- méz, ízlés szerint

Elkészítés:
Az epret egy fazékba öntjük, botmixerrel kicsit igazítunk rajta, majd egy kevés mézet adunk hozzá, és alaposan felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük körülbelül 5 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, és langyosan kínáljuk a panna cotta mellé. A szirup egy kevés chilivel ízesíthető.

 

2014. február 26. 9:56




KÖZÖSSÉG