szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Király Viktor menüje
Bruscetta, Pesto Pasta, Tiramisu

Bruscetta


Hozzávalók:
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- 1 szelet kenyér


Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, és apró kockára vágjuk, a fokhagymát is felkockázzuk, majd összekeverjük őket olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk. A kenyérre halmozva tálaljuk.

 


Pesto Pasta

 

Hozzávalók:
- 500g csomag tészta

A pestohoz:
- 3 marék bazsalikom (friss)
- 10 dkg fenyőmag (hamis pestohoz hántolt mandula is használható)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
- 0.5 dl olívaolaj

A tálaláshoz:
- 10 dkg parmezán sajt
- 10 dkg rukkola

Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és egy villával kicsit fel is kavarjuk a tojásokat a mélyedésben (a tojás ne legyen hideg). Alaposan összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni 20-30 percre. Közben a fenyőmagot egy forró, olaj nélküli serpenyőbe szórjuk, és 2 percig pirítjuk. Ha kész, akkor a bazsalikommal, a felaprított, megpucolt fokhagymával és az olívaolajjal együtt a botmixer poharába tesszük, és leturmixoljuk (profik mozsárban is összetörhetik).
Ha elkészült, akkor egy kisebb tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, ha kell, akkor még egy kis olívával krémesíthetjük. A tésztát a pihentetés után egy nyújtódeszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk (tésztakészítő géppel lasagne-vastagság, általában 5-6-os fokozat). Egy pizza vágóval vagy egy késsel a kinyújtott tésztát felszabdaljuk 4-6 cm-es darabokra.
Forrásban lévő, alaposan megsózott vízbe tesszük, majd 6 percig főzzük, aztán leszűrjük.
Egy tálaló edénybe borítjuk a tésztát és a pestót, majd reszelt parmezánt, vagy még jobb, ha parmezánforgácsot szórunk rá, és alaposan átkeverjük. Tálaláskor még egy kis parmezánt és rukkolát adunk hozzá.



Tiramisu

 

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg csokoládé
- 2 csomag babapiskóta
- 5 dl kávé
- kakaó a tetejére

Elkészítés:

A 6 tojást külön választjuk. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom /géppel/, és fokozatosan hozzákeverjük a mascarponét. A csokit késsel felaprítjuk, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan az egészet összekeverjük. A babapiskótákat megáztatjuk a kávéban, és egy magasabb tálba lerakjuk. Amikor a tál alját befedi az ázott piskóta, ráöntjük a krémet, megint piskóta, megint krém, és a tetejét kakaóval megszórjuk.

2014. február 24. 10:42




KÖZÖSSÉG