Hozzávalók:
- friss spenótlevelek
- házi indiai sajt
- hagyma
- paradicsom
- fokhagyma
Fűszerek:
- Koriander por
- kurkuma
- só
- vaj
- tejszín
Elkészítés:
A spenót leveleket sós vízben megfőzzük és a sajtot forró olajon barnára pirítjuk. A hagymát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Forró serpenyőbe a hagymát- olajon - barnára pirítjuk, ezután beletesszük a fokhagymát és paradicsomot, puhára főzzük, majd a spenótpürével összekeverjük és összefőzzük. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, vajjal és tejszínnel ízesítjük. Tálalásnál reszelt sajttal díszítjük.
Hozzávalók:
- hagyma
- paradicsom
- zöld kaliforniai paprika
- fokhagyma
- gyömbér paszta
- friss koriander
- kockázott csirkemellfilé
Fűszerek:
- garam masala
- koriander por
- kurkuma
- köménymag
- kasoori methi
Elkészítés:
Egy kis fej hagymát és a paradicsomot felkockázunk, majd forró serpenyőben, olajon, egy csipetnyi pirított köménymaggal megdinszteljük. Ezután egy kisebb fej hagymát és a kaliforniai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a dinsztelt paradicsomhoz, végül a csirkemell darabokat is belekeverjük. Fedő alatt kevés vízzel puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, a végén kevés tejszínt keverünk hozzá. Tálalásnál friss korianderlevéllel díszítjük.
Hozzávalók:
- 1l tej
- 50g vaj
- 400g tejpor
- 500g kókuszreszelék
- 300g cukor
Elkészítés:
Felforraljuk a tejet egy vastagfalú edényben, kis lángon. A tűzről levesszük, belekeverjük a vajat, a cukrot és a tejport. Folyamatosan kevergetjük vagy turmixoljuk. A végén belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy vajazott tálcán elsimítjuk, és miután kihűlt, felkockázva tálaljuk.
2014. február 20. 9:58