szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Joshi Bharat menüje
Palak Paneer, Chicken Tikka Masala, Burfi

Palak Paneer (Spenót Sajttal)

Hozzávalók:
- friss spenótlevelek
- házi indiai sajt
- hagyma
- paradicsom
- fokhagyma

Fűszerek:
- Koriander por
- kurkuma
- só
- vaj
- tejszín

Elkészítés:
A spenót leveleket sós vízben megfőzzük és a sajtot forró olajon barnára pirítjuk. A hagymát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Forró serpenyőbe a hagymát- olajon - barnára pirítjuk, ezután beletesszük a fokhagymát és paradicsomot, puhára főzzük, majd a spenótpürével összekeverjük és összefőzzük. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, vajjal és tejszínnel ízesítjük. Tálalásnál reszelt sajttal díszítjük.

Chicken Tikka Masala

Hozzávalók:
- hagyma
- paradicsom
- zöld kaliforniai paprika
- fokhagyma
- gyömbér paszta
- friss koriander
- kockázott csirkemellfilé

Fűszerek:
- garam masala
- koriander por
- kurkuma
- köménymag
- kasoori methi

Elkészítés:
Egy kis fej hagymát és a paradicsomot felkockázunk, majd forró serpenyőben, olajon, egy csipetnyi pirított köménymaggal megdinszteljük. Ezután egy kisebb fej hagymát és a kaliforniai paprikát nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a dinsztelt paradicsomhoz, végül a csirkemell darabokat is belekeverjük. Fedő alatt kevés vízzel puhára főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, a végén kevés tejszínt keverünk hozzá. Tálalásnál friss korianderlevéllel díszítjük.

Burfi

Hozzávalók:
- 1l tej
- 50g vaj
- 400g tejpor
- 500g kókuszreszelék
- 300g cukor

Elkészítés:
Felforraljuk a tejet egy vastagfalú edényben, kis lángon. A tűzről levesszük, belekeverjük a vajat, a cukrot és a tejport. Folyamatosan kevergetjük vagy turmixoljuk. A végén belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy vajazott tálcán elsimítjuk, és miután kihűlt, felkockázva tálaljuk.

2014. február 20. 9:58




KÖZÖSSÉG