szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Majoros Hajnalka menüje
Tárkonyos csirkeragu leves, Baconbe tekert csirkemell, Sportszelet

Tárkonyos csirkeragu leves


Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 3 ek. napraforgó olaj
- 3 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes fehérrépa
- 1 db  kis karalábé
- 1 db kis zeller
- 1 db nagy vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek. tárkony (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 citromból nyert citromlé
- 4 db leveskocka (erőleves)
- 3 ek. petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Hajni tippje: "a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni, és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.")
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rászedünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk az egészet, végül egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Baconbe tekert csirkemell

 


Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé (nagy)
- 4 szelet bacon
- 4 db olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring ízlés szerint (friss)

Elkészítés:
A csirkemelleket jól megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd kettéválasztjuk. Éles kés segítségével kis nyílásokat ejtünk rajta, majd fokhagymával és olajbogyóval megspékeljük. Mindegyik húsra teszünk egy-két friss rozmaringlevelet, ezután spirálvonalban betekerjük a baconbe. Egy serpenyőt felforrósítunk, belehelyezzük a húst úgy, hogy az a fele kerüljön alulra, ahol a bacon végei összeérnek. Így a végek hamar összesülnek, és nem fognak letekeredni. Fedő alatt süssük, néha ellenőrizzük és forgassuk meg, hogy minden oldala szép piros legyen.

Zöldbab

 


 

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab és vegyeszöldség

Elkészítés:
A zöldségeket mosás és pucolás után a tepsibe tesszük a csirke mellé, és együtt megsütjük.

 

Krumplipüré


Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- kb 3 dl tej
- 2 ek. vaj
- só

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a levet, és forrón, krumplinyomóval összetörjük. Állandóan kevergetve hozzáöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vajat. Ha a vaj is elolvadt benne, utána sózunk, ha szükséges. Forrón tálaljuk köretként.

Sportszelet

 


Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
- 2 dl langyos tej
- 25 dkg cukor
- rumaroma
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát - egy körülbelül 25x35-40 cm - tálcára, vagy jénai tepsibe terítjük egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodjuk, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízen felolvasztjuk az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntünk, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk 20 percre, majd tálaláskor kockákra vágjuk.

2014. február 18. 9:19




KÖZÖSSÉG