szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Csepregi Éva menüje
Sütőtök leves, Kapros borda, Vaníliásörbet,

Sütőtök leves

Hozzávalók:
- egy jókora sütőtök
- kb. 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 liter húsleves
- 10 dkg tökmag
- só
- bors
- 1 mokkás kanál cardamon
- 1 mokkás kanál római kömény

Elkészítése:
A tököt megtisztítjuk, a magok nélkül feldaraboljuk, sütőben megsütjük. A szalonnát olívaolajon kisütjük. Ha már jól megsült, kivesszük a zsírjából (félretesszük, mert jó lesz a kész levesre, mint dísz, vagy feltét).
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olívás, szalonnás zsíron, majd rádobjuk a megsült, héjától megtisztított tököt.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, hiszen még ezen a zsíron kicsit dinszteljük, majd felöntjük a bio leveskockából készült húslevessel. Borsozzuk, sózzuk, fűszerezzük, majd összeturmixozzuk. Ezután beleöntjük a tejszínt.
Tálalás előtt megpirítjuk a tökmagot a szalonnával együtt.Tálaláskor külön-külön megszórjuk vele a levest a tányérban.

Kapros borda

 

Hozzávalók:
- személyenként egy jókora szelet sertéskaraj kicsontozva
- 1-1 nagy csokor petrezselyem, kapor
- olaj a sütéshez
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 dl tejfel
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl erőleves bio kockából
- só, bors

Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd kuktába helyezzük. A zsiradékon, amelyen a hús sült, megdinszteljük az apróra vágott kaprot, petrezselymet, a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Mindezt a kuktába tesszük a húsra, ráöntjük a levest, a sípolás után 10 percig főzzük, végül a lisztes tejföllel még egyszer átforraljuk.

 

Vanília sorbet

 

Hozzávalók:
- valamilyen piros gyümölcs /például meggy, eper, málna/ - lehet befőtt vagy fagyasztott is, személyenként 5-6 szem.
- 5 dkg apróra zúzott vagy reszelt étcsokoládé
- 1 zacskó mazsola
- 10 dkg mogyoró vagy mandula
- személyenként 1 kávéskanál brandy
 - vaníliafagylalt, személyenként három gombóc
- 1 üveg édes vagy félédes pezsgő

Elkészítése:
A gyümölcsöt, csokoládédarabokat, mazsolát, magvakat /fejenként 5-6 szemet/ szétosztjuk a poharakba, meglocsoljuk  brandyvel, és ráadagoljuk a fagylaltot. Minden adagot átkeverünk. Ebben az állapotban jól tárolható a mélyhűtőben, mert a szesz miatt nem fagy meg, bár, ha nagyon sokáig hűtjük, a benne lévő gyümölcs jeges lesz. Tálaláskor a poharakat színültig töltjük pezsgővel. Citrom vagy narancskarikával díszíthető.

2014. február 17. 10:25




KÖZÖSSÉG