július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Csepregi Éva menüje
Sütőtök leves, Kapros borda, Vaníliásörbet,

Sütőtök leves

Hozzávalók:
- egy jókora sütőtök
- kb. 15 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 liter húsleves
- 10 dkg tökmag
- só
- bors
- 1 mokkás kanál cardamon
- 1 mokkás kanál római kömény

Elkészítése:
A tököt megtisztítjuk, a magok nélkül feldaraboljuk, sütőben megsütjük. A szalonnát olívaolajon kisütjük. Ha már jól megsült, kivesszük a zsírjából (félretesszük, mert jó lesz a kész levesre, mint dísz, vagy feltét).
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olívás, szalonnás zsíron, majd rádobjuk a megsült, héjától megtisztított tököt.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, hiszen még ezen a zsíron kicsit dinszteljük, majd felöntjük a bio leveskockából készült húslevessel. Borsozzuk, sózzuk, fűszerezzük, majd összeturmixozzuk. Ezután beleöntjük a tejszínt.
Tálalás előtt megpirítjuk a tökmagot a szalonnával együtt.Tálaláskor külön-külön megszórjuk vele a levest a tányérban.

Kapros borda

 

Hozzávalók:
- személyenként egy jókora szelet sertéskaraj kicsontozva
- 1-1 nagy csokor petrezselyem, kapor
- olaj a sütéshez
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 dl tejfel
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl erőleves bio kockából
- só, bors

Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd kuktába helyezzük. A zsiradékon, amelyen a hús sült, megdinszteljük az apróra vágott kaprot, petrezselymet, a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Mindezt a kuktába tesszük a húsra, ráöntjük a levest, a sípolás után 10 percig főzzük, végül a lisztes tejföllel még egyszer átforraljuk.

 

Vanília sorbet

 

Hozzávalók:
- valamilyen piros gyümölcs /például meggy, eper, málna/ - lehet befőtt vagy fagyasztott is, személyenként 5-6 szem.
- 5 dkg apróra zúzott vagy reszelt étcsokoládé
- 1 zacskó mazsola
- 10 dkg mogyoró vagy mandula
- személyenként 1 kávéskanál brandy
 - vaníliafagylalt, személyenként három gombóc
- 1 üveg édes vagy félédes pezsgő

Elkészítése:
A gyümölcsöt, csokoládédarabokat, mazsolát, magvakat /fejenként 5-6 szemet/ szétosztjuk a poharakba, meglocsoljuk  brandyvel, és ráadagoljuk a fagylaltot. Minden adagot átkeverünk. Ebben az állapotban jól tárolható a mélyhűtőben, mert a szesz miatt nem fagy meg, bár, ha nagyon sokáig hűtjük, a benne lévő gyümölcs jeges lesz. Tálaláskor a poharakat színültig töltjük pezsgővel. Citrom vagy narancskarikával díszíthető.

2014. február 17. 10:25




KÖZÖSSÉG