szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kállay Saunders András menüje
Gyöngytyúk leves, Csirkepaprikás, Diós guba

Gyöngytyúk leves

Hozzávalók:
1 db fiatal gyöngytyúk (1,3 kg)
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zellergumó
1 csokor zellerlevél
1 csokor petrezselyemlevél
1 darabka kelkáposzta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 szem egész feketebors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
8 szem borókabogyó

őrölt chili
1 db kisebb babérlevél

Elkészítés:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. Kb. 2 órát főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további fél órán át főzzük.
Tálaláskor tésztát főzünk hozzá.

Csirkepaprikás

Hozzávalók:
4 db csirkeszárny
2 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
1 tk. durvára tört bors
1 tk. majoranna
1 tk. pirospaprika
1 db babérlevél
2 tk. só
1 doboz tejföl (175 g)
2 tk. liszt

Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, és papírkéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakat az ízületnél kettévágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához. Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.

Diós guba

Hozzávalók:
5 db kifli (szikkadt)
800 ml tej
4 ek. cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
50 g vaj
150 g dió (darált)
1 ek. porcukor
0.5 db citromhéj
0.5 kk. fahéj

Elkészítés:
A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk. A tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk! Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket. Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden. 10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

 

2014. február 12. 10:03




KÖZÖSSÉG