szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kárpáti Rebeka menüje
Cukkini krémleves, Baconbe tekert csirkemell rizzsel és tzatzikivel, Banános-nutellás torta

Cukkini krémleves

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 póréhagyma
2-3 dl tej
bazsalikom (lehetőség szerint friss)
só, bors, majoranna

Elkészítés:
A póréhagymát karikákra vágjuk, a cukkinit lereszeljük.
Egy lábasba kb. 1 dl vizet öntünk, s beletesszük puhulni a pórét (azért vizen, mert így semmilyen zsiradék nem kerül a levesbe). Sózzuk/ételízesítjük, kicsit borsozzuk, majorannát adunk hozzá, és szinte puhára pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, és felöntjük még pár dl vízzel, hogy ellepje. Mikor megpuhulnak a zöldségek, kimerjük a leves 2/3-át, és leturmixoljuk. Keverünk még párat, és közben hozzáöntünk (ízléstől függően) pár dl tejet, majd a friss bazsalikomot. Mikor felforr az egész, kész a finom leves. Tejszínnel biztosan még krémesebb lehet.

Baconbe tekert csirkemell rizzsel és tzatzikivel

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
bacon

bors
mustár
olaj
4 db kígyóuborka
5-6 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 nagy pohár sűrű natúr joghurt
tejföl

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, akkor meghámozzuk), lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk és mehet be a hűtőbe.
A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsiben vagy jénai tálban egymás mellé helyezzük. Olaj nem kell alá, éppen elég, amennyi a szalonnából kisül. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30–40 perc alatt készre sütjük.

Banános-mogyorókrémes torta

Tészta
Hozzávalók:
• 4 tojás
• 6 kanál sütemény liszt
• fél tasak sütőpor
• 20 dkg cukor
• kókuszreszelék
• 20 dkg vaj
• 2 tábla étcsoki
• egy csipet só

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan felverjük.
Az étcsokit a vajjal együtt felolvasztjuk mikróban, úgy, hogy a sütőtérbe beteszünk mellé egy pohár vizet és alacsony (400W) fokozatra állítjuk. Felolvasztjuk, elkeverjük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a tojássárga-cukor elegyét, belekanalazzuk a lisztet, belerakjuk a sütőport, sót, kókuszreszeléket (ízlés szerint), majd jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan elkeverjük az alapmasszával. Kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük (kb. 20 centisbe) és előmelegített sütőben, 170 fokon, nagyjából fél óra alatt megsütjük (amikor sötétedik a teteje, ki kell kapcsolni a sütőt, figyelve, hogy azért ne kozmáljon meg). A tészta szépen megemelkedik majd, így simán háromba tudjuk vágni.

Töltelék
Hozzávalók:
pohárnyi mogyorókrém
4 db banán

Elkészítés:
A banánokat darabos péppé összenyomkodjuk és belekeverjük az alig felhevített nutellába (amit előbb hőálló tálba kikanalunk és mikróban folyósítunk). Majd egyszerűen megkenjük minden lehetséges helyen a tortácskánkat, a tetejét is.

 

2014. február 11. 9:56




KÖZÖSSÉG