szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Nacsa Olivér menüje
Lazac saláta, Csirkesteak párolt céklával és kecskesajttal, Túrógombóc

Lazac saláta



Hozzávalók:
250 g füstölt, szeletelt lazacfilé
250 g rukkola
4-4 piros, sárga és narancssárga koktélparadicsom
1 citrom
frissen őrölt bors és só
1 csokor újhagyma a díszítéshez
Az öntethez:
4 ek. édesmustár
8 ek. olívaolaj
fél citrom leve
1 kisebb csokor kapor

bors

Elkészítés:
A rukkolát a tányér közepére halmozzuk. A lazacszeleteket kisebb csíkokba vágjuk, és a rukkola tetejére helyezzük, fentről lefelé, körbe-körbe. A citromot hosszában 4 felé vágjuk, minden tányérra teszünk 1-1 cikket belőle. Az öntet alapanyagait –kivéve a kaprot– egy kisebb, rugós szószkeverő segítségével krémesre jól összedolgozzuk. Miután apróra vágtuk a kaporleveleket, belekeverjük az öntetbe.
A kész öntettel meglocsoljuk a kupacokat és frissen őrölt borssal (aki szereti, újhagyma karikákkal) díszítjük őket. Jó étvágyat hozzá!

Csirkesteak párolt céklával és kecskesajttal

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé (4 nagyobb szelet)

frissen őrölt bors
fokhagyma
kecskesajt
cékla

Elkészítés:
Egy tepsit kivajazunk, a csirkemellet jól megsózzuk és megborsozzuk, majd a sütőbe tesszük 25 percig sütni.
A céklát megpároljuk, majd, ha elkészült a csirkemell steak, rárakjuk a megpárolt céklákat és a kecskesajtot, és így is még 10 percig sütjük.


Túrógombóc

Hozzávalók:
tehéntúró 0,5 kg
búzadara
tojás 2 db

vaj 0,1 kg
zsemlemorzsa
tejföl
porcukor
vaníliás cukor

Elkészítés:
A túrót összedolgozzuk a kezünk segítségével. Hozzáadjuk a 2 tojást, sót és a búzadarát. Ezeket is összedolgozzuk, majd vizet forralunk és dió nagyságú gombócokat formázunk a tésztából. A forrásban lévő vízben kb. 10-15 perc alatt készre főzzük, takarék lángon fedő alatt.
Eközben serpenyőben szárazon zsemlemorzsát pirítunk, majd a pirítás végén hozzáadjuk a vajat, addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad.
Végül a megfőtt gombócokat beleforgatjuk a morzsába.

 

2014. február 10. 9:39




KÖZÖSSÉG