szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
L.L. Junior menüje
Francia hagymaleves, Kőrözött, Tatár beefsteak, Cseh tarja Gino módra, Sült kacsacsomb párolt káposztával és tört burgonyával, Sült padlizsán, Brownie

Francia hagymaleves

Hozzávalók:
- 1 nagyobb póréhagyma
- fél kg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejszín
- fél tyúkhúsleves kocka
- só bors (ízlés szerint)

Elkészítés:
A hagymákat a vajon megpároljuk, felöntjük a levessel, fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt. Amikor összefőtt, turmixgéppel eldolgozzuk.

 

Kőrözött

 

Hozzávalók:
- fél kg túró
- 2 ek tejföl
- 1 mk pirospaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- őrölt kömény

Elkészítés:
A túrót és a fűszereket összekeverjük, majd az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk. Pirítóssal tálaljuk.

 

Tatár beefsteak

Hozzávalók:
- 1 kg marhabélszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- só, bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 tojás

Elkészítés:
A bélszínt finomra daráljuk és a fűszerekkel, tojással ízlés szerint kikeverjük.

 

 

Cseh tarja Gino módra

Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli tarja
- 1 nagy tejföl
- 1 dl olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 mk pirospaprika
- só, bors

Előkészítés:
A tarjákat a tejfölben és a fűszerekben pácoljuk, majd kisütjük.

 

Sült kacsacsomb párolt káposztával, tört burgonya

 

Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb
- só, bors

Káposztához:
- 1 fej lilakáposzta
- 1 ek cukor
- 1 mk köménymag
- 4-5 cikk alma
- 2 dl vörösbor
- egy csipetnyi só bors

Előkészítés:
A kacsacombot sózzuk, borsozzuk és sütőben megsütjük. A káposztát felvágjuk és egy kis olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk az almát és a fűszereket, majd a borral és a cukorral karamellizáljuk.

Burgonyához:
- 2 kg burgonya
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- só

Elkészítés:
Egy fej hagymát felvágunk, majd kacsazsíron megpirítjuk, a krumplit hozzáadjuk és a kanállal összetörjük.


Sült padlizsán

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- grillfűszer

Elkészítés:
A padlizsánt fűszerezzük, majd serpenyőben, vagy sütőben grillezük.

 



Brownie


Hozzávalók:
- 2 tábla tejcsokoládé
- 2 tábla étcsokoládé
- 20 dkg teavaj
- 4 tojás
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg kristálycukor
- 2 ek liszt

Elkészítés:
A csokoládét és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojást eközben a cukorral habosra verjük. Ezután beletesszük a csokis-vajas keveréket (ne legyen nagyon meleg és gyorsan keverjük, nehogy a hő összeugrassza a tojást), majd a sütőport, a lisztet és a kakaót is belekeverjük. Végül sütőben megsütjük. Fontos, hogy a brownie-t nem szabad túlsütni, akkor jó, ha a belseje még zsenge. Melegen, vanília fagylalttal tálaljuk.

 

2014. január 31. 10:26




KÖZÖSSÉG