Hozzávalók:
- 1 nagyobb póréhagyma
- fél kg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejszín
- fél tyúkhúsleves kocka
- só bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hagymákat a vajon megpároljuk, felöntjük a levessel, fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt. Amikor összefőtt, turmixgéppel eldolgozzuk.
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 2 ek tejföl
- 1 mk pirospaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A túrót és a fűszereket összekeverjük, majd az apróra vágott hagymát is hozzáadjuk. Pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kg marhabélszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- só, bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 tojás
Elkészítés:
A bélszínt finomra daráljuk és a fűszerekkel, tojással ízlés szerint kikeverjük.
Hozzávalók:
- 8 szelet csont nélküli tarja
- 1 nagy tejföl
- 1 dl olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 mk pirospaprika
- só, bors
Előkészítés:
A tarjákat a tejfölben és a fűszerekben pácoljuk, majd kisütjük.
Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb
- só, bors
Káposztához:
- 1 fej lilakáposzta
- 1 ek cukor
- 1 mk köménymag
- 4-5 cikk alma
- 2 dl vörösbor
- egy csipetnyi só bors
Előkészítés:
A kacsacombot sózzuk, borsozzuk és sütőben megsütjük. A káposztát felvágjuk és egy kis olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk az almát és a fűszereket, majd a borral és a cukorral karamellizáljuk.
Burgonyához:
- 2 kg burgonya
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
Elkészítés:
Egy fej hagymát felvágunk, majd kacsazsíron megpirítjuk, a krumplit hozzáadjuk és a kanállal összetörjük.
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- grillfűszer
Elkészítés:
A padlizsánt fűszerezzük, majd serpenyőben, vagy sütőben grillezük.
Hozzávalók:
- 2 tábla tejcsokoládé
- 2 tábla étcsokoládé
- 20 dkg teavaj
- 4 tojás
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg kristálycukor
- 2 ek liszt
Elkészítés:
A csokoládét és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojást eközben a cukorral habosra verjük. Ezután beletesszük a csokis-vajas keveréket (ne legyen nagyon meleg és gyorsan keverjük, nehogy a hő összeugrassza a tojást), majd a sütőport, a lisztet és a kakaót is belekeverjük. Végül sütőben megsütjük. Fontos, hogy a brownie-t nem szabad túlsütni, akkor jó, ha a belseje még zsenge. Melegen, vanília fagylalttal tálaljuk.
2014. január 31. 10:26