július 29.
Márta, Márti, Flóra

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Garami Gábor menüje
Gombaleves, Rakott vega zöldbab, Nyers kókuszgolyó

Gombaleves


Hozzávalók 5 főre:
- fél fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- fél kg csiperke gomba
- 1 cs. petrezselyem
- 1db 330g tejföl
- só, bio zöldségkeverék fűszer, bors, pirospaprika, majoránna
- 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, kókuszzsíron üvegesre pirítjuk, és 2 teáskanálnyi pirospaprikát teszünk rá, amit kislángon 1-2 percig pirítunk a hagymával kevergetés közben. Majd a karikára vágott répákat beletesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sárgarépát. Borsozzuk, sózzuk, bio zöldségkeveréket teszünk hozzá, és 1,5 evőkanál majoránnát. Lefedjük, és 10 percig pároljuk. A megtisztított gombákat felszeleteljük, majd a répára tesszük, és felöntjük 1,2 l vízzel. Így főzzük 20-25 percig kislángon. A tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt, majd a tűzre visszatesszük és megvárjuk, míg egyet buggyan, végül a tűzről újra levéve, az apróra vágott petrezselymet rászorjuk.
 

Rakott vega zöldbab


Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 1 zacskó 450g mirelit zöldbab
- 30dkg füstölt sajt (növényi)
- 30dkg trappista (növényi)
- 2db 330g tejföl
- 1 fej fokhagyma, egy ételízesítő kocka vagy bio szárított zöldségkeverék, só, bors
- 1 teáskanál kókuszzsír
- 3 szál növénykolbász

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk és sós vízben félpuhára főzzük. A zöldbabot az ételízesítővel, sóval és fél fej apróra vágott fokhagymával majdnem puhára főzzük körülbelül 18 perc alatt közepes lángon. A sajtokat lereszeljük. Egy tepsit kikenünk kókuszzsírral, majd a félpuhára főtt, karikára vágott burgonyával kibéleljük. A zöldbabról teljesen leöntjük a vizet, majd öszsekeverjük a reszelt füstölt sajttal, és az egyik nagy tejföllel. Ezután a burgonyára borítjuk, borsozzuk, sózzuk. A reszelt trappista sajtot elkeverjük a másik tejföllel, majd a zöldbabra tesszük, szépen elsimítjuk, és a karikára vágott kolbászt ízlésesen elhelyezzük a tetején. A sütőben arany barnára pirítjuk 20-25 perc alatt.

Nyers kókuszgolyó

Hozzávalók:
- kakaópor
- datolya
- mandula őrlemény
- kókuszreszelék

Elkészítés:
A mandula őrleményhez (előzőleg áztatott, héjától megfosztott, szárított és ledarált mandula) hozzá keverjük a kakaóport, majd a datolyáról alaposan lemossuk a ragadós glükózszirupot, kimagozzuk, és aprítógépben datolyavajjá pépesítjük. A datolyavajat hozzágyúrjuk a kakaós-mandulás keverékhez, golyókat formálunk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Nem szükséges tovább édesíteni, mivel a datolya amúgy is édes.

2014. január 29. 9:27




KÖZÖSSÉG