szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Cinthya Dictator menüje
Húsleves, Libamáj, Hófehérke almás pitéje, Mérgezett alma, A szív

Húsleves

 

Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 6-8 csirkeláb
- leveszöldségek (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyemzöld, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, kelkáposztalevél)
- só
- egész fekete bors

Elkészítés:
A megtisztított tyúkot és zöldségeket hideg vízben lassú, gyöngyöző forralás mellett 2-3 óráig főzzük, ízlés szerint sózzuk. Kifőtt levestésztával tálaljuk.

 

Libamáj


Hozzávalók:
- 80 dkg libamáj
- só, bors
- 1-1,5 kg alma
- fahéj


Elkészítés:
A libamájat hidegen körülbelül 1cm vastagságúra felszeleteljük, majd forró serpenyőben mindkét oldalát 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütés után sóval ízesítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Az almák mindkét oldalát vajon, forró serpenyőben megsütjük, végül fahéjjal fűszerezzük.


Hófehérke almás pitéje

Hozzávalók:
Tészta:
- 50dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- 1 citrom leve
-  3-4 evőkanál tejföl


Töltelék:
- 1,5-2 kg maghámozott, lereszelt alma
- fahéj


Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A 2/3-át kinyújtjuk és a tortaformát kibéleljük vele úgy, hogy kissé túllógjon, tehát a szélére is jusson. A fahéjas almatöltelékkel megtöltjük, majd a maradék tésztát kerekre nyújtjuk, ráterítjük a tortaformára, és az ujjunkkal a kilógott tésztarészt fodrosra csipkézzük. Díszíthetjük durvára tört dióval és porcukorral.

 

  

Mérgezett alma


Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, és eltávolítjuk a magházat. Kivajazott sütőtálba helyezzük, majd méz és dió keverékével megtöltjük, végül 20-25 percig sütjük.

 

A szív


Hozzávalók:
- 1/2 marhaszív
- 1 l olaj
- 10 db apró erős chili paprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér bárddal szétnyomva
- 3 db egész csillagánizs
- 5 szem szegfűszeg
- 1 evőkanál szecsuáni bors
- 1 kisujjnyi fahéj egészben
- 4-5 csokor friss zöldkoriander összetépve
- 2 csokor újhagyma finomra karikázva,
- só

Elkészítés:
A szívet egy lábosba tesszük, rászórjuk a fűszereket, felöntjük az olajjal, és alig gyöngyözve 6-8 órán át főzzük, vagy amíg vajpuha lesz. Kivesszük az olajból, vékony szeletekre vágjuk, visszarakjuk az olajba és friss metélőhagymával és koriander zölddell megszórva tálaljuk langyosan.
 

Nézd meg a Hal a tortán videóját!

A műsorról: A Hal a tortán című vendégváró valóság-show-ban kiderül, hogy mit meg nem tesz a magyar sztárvilág színe-java azért, hogy elnyerje a „tökéletes házigazda” és a „legjobb sztárszakács” címet. A Hal a tortán bepillantást nyújt a magyar sztárvilág laza estéibe, hiszen a műsorban minden nap más és más híres ember lát vendégül négy sztárt vagy közéleti személyiséget, akik az este végén pontozzák a házigazda vendéglátói teljesítményét. A vendégek csak a végeredményt látják és azt értékelik, de a nézők persze bepillanthatnak a kulisszák mögé is. A szórakoztató műsorban a főzőtudományukon keresztül pedig még jobban megismerhetjük a sztárok személyiségét, véleményét és gondolkodásmódját…

2014. január 28. 9:36




KÖZÖSSÉG