Hozzávalók:
- 1 egész tyúk
- 6-8 csirkeláb
- leveszöldségek (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyemzöld, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, kelkáposztalevél)
- só
- egész fekete bors
Elkészítés:
A megtisztított tyúkot és zöldségeket hideg vízben lassú, gyöngyöző forralás mellett 2-3 óráig főzzük, ízlés szerint sózzuk. Kifőtt levestésztával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 80 dkg libamáj
- só, bors
- 1-1,5 kg alma
- fahéj
Elkészítés:
A libamájat hidegen körülbelül 1cm vastagságúra felszeleteljük, majd forró serpenyőben mindkét oldalát 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütés után sóval ízesítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Az almák mindkét oldalát vajon, forró serpenyőben megsütjük, végül fahéjjal fűszerezzük.
Hozzávalók:
Tészta:
- 50dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- 1 citrom leve
- 3-4 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1,5-2 kg maghámozott, lereszelt alma
- fahéj
Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. A 2/3-át kinyújtjuk és a tortaformát kibéleljük vele úgy, hogy kissé túllógjon, tehát a szélére is jusson. A fahéjas almatöltelékkel megtöltjük, majd a maradék tésztát kerekre nyújtjuk, ráterítjük a tortaformára, és az ujjunkkal a kilógott tésztarészt fodrosra csipkézzük. Díszíthetjük durvára tört dióval és porcukorral.
Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, és eltávolítjuk a magházat. Kivajazott sütőtálba helyezzük, majd méz és dió keverékével megtöltjük, végül 20-25 percig sütjük.
Hozzávalók:
- 1/2 marhaszív
- 1 l olaj
- 10 db apró erős chili paprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér bárddal szétnyomva
- 3 db egész csillagánizs
- 5 szem szegfűszeg
- 1 evőkanál szecsuáni bors
- 1 kisujjnyi fahéj egészben
- 4-5 csokor friss zöldkoriander összetépve
- 2 csokor újhagyma finomra karikázva,
- só
Elkészítés:
A szívet egy lábosba tesszük, rászórjuk a fűszereket, felöntjük az olajjal, és alig gyöngyözve 6-8 órán át főzzük, vagy amíg vajpuha lesz. Kivesszük az olajból, vékony szeletekre vágjuk, visszarakjuk az olajba és friss metélőhagymával és koriander zölddell megszórva tálaljuk langyosan.
Nézd meg a Hal a tortán videóját!
A műsorról: A Hal a tortán című vendégváró valóság-show-ban kiderül, hogy mit meg nem tesz a magyar sztárvilág színe-java azért, hogy elnyerje a „tökéletes házigazda” és a „legjobb sztárszakács” címet. A Hal a tortán bepillantást nyújt a magyar sztárvilág laza estéibe, hiszen a műsorban minden nap más és más híres ember lát vendégül négy sztárt vagy közéleti személyiséget, akik az este végén pontozzák a házigazda vendéglátói teljesítményét. A vendégek csak a végeredményt látják és azt értékelik, de a nézők persze bepillanthatnak a kulisszák mögé is. A szórakoztató műsorban a főzőtudományukon keresztül pedig még jobban megismerhetjük a sztárok személyiségét, véleményét és gondolkodásmódját…
2014. január 28. 9:36