szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Puskás Peti menüje
Sajtos burgonyahajó, Hamburger gazdagon, Amerikai palacsinta banánnal

Sajtos burgonyahajó



Hozzávalók:
• 4-5 db nagyobb szemű, sütnivaló burgonya
• 2 dl tejszín vagy 1.5 dl tej
• 2 dkg vaj
• 1 tojássárgája
• 1 csapott ek. liszt
• 5 dkg reszelt sajt (pl. cheddar)
• kb. 6 cm-es húsos szalonnadarab
• só
• bors
• petrezselyemlevél

Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. Bő, sós vízben előfőzzük, vagy tepsire halmozva, megsózva, alufólia alatt félpuhára sütjük. Közben a húsos szalonnánkat apróra kockázzuk és serpenyőben megpirítjuk. A vajat kisebb lábosban, közepes hőmérsékleten felolvasztjuk majd megszórjuk 1 csapott ek. liszttel és világosra pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük annyi tejszínnel vagy tejjel, hogy sűrű krémet kapjunk. Sózzuk-borsozzuk, majd belekeverünk egy nagy marék reszelt sajtot és addig melegítjük kevergetve, míg felolvad benne, ekkor levesszük a tűzről és gyorsan elkeverünk benne 1 tojássárgáját. Az előfőzött krumpliszeleteket óvatosan kivájjuk egy kiskanállal, úgy, hogy kb. fél cm-es réteg maradjon a héjon. A kivájt részt felaprítjuk és belekeverjük a mártásunkba. A burgonyahajókat enyhén sózzuk-borsozzuk, majd megtöltjük a sűrű mártással, tetejét megszórjuk a pirított szalonna-kockákkal és egy kevés reszelt sajttal. Tepsire halmozzuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor petrezselyemlevéllel díszítjük, tejföllel kínálhatjuk.

Hamburger gazdagon



Hozzávalók:
• 1,5 evőkanál cukor
• 1 lilahagyma
• olívaolaj
• só
• 4 szezámmagos hamburgerzsemle
• 1 alma
• 1 evőkanál aprított zsályalevél
• bors
• 60 dkg darált pulykahús
• 20 dkg lilakáposzta
• 2 ek. magos mustár
• 2 ek. vörösborecet

Elkészítés:
Felszeleteljük a lilakáposztát és a hagymát. Megsózzuk és megborsozzuk a darált húst. Hozzákeverjük a zsályát és a lereszelt almát. Ezt követően tenyérnyi nagyságú húspogácsákat formázunk. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá olajat! Tepsibe rakjuk, majd 20 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Összekeverjük az ecetet, a sót, a borsot és a cukrot. A cukor felolvadása után hozzáadjuk a lilakáposztát, a mustárt és a hagymát. Ezután állni hagyjuk, hogy a káposzta puhuljon. A kész húsokat hamburgerzsemlébe tesszük, majd rárakjuk a puha káposztát. A zsemléket megkenjük mustárral, és belerakjuk a salátalevelet.

Amerikai palacsinta banánnal



Hozzávalók:
• 1 nagy, érett banán
• 2 db tojás
• 1 csipet só
• 2 evőkanál cukor
• 4 evőkanál olvasztott margarin
• 30 dkg liszt
• 0,5 tasak sütőpor
• 4 dl tej
• 1 kiskanál margarin olvasztva a serpenyőben

Elkészítés:
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük. A tojást keverjük hozzá a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal. Egy másik tálkában a lisztbe szórjuk a sütőport, majd forgassuk át és keverjük a tojásos masszába. A tejet fokozatosan adagolva kavarjuk csomómentes, sűrű masszává. Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére. Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan fordítsuk meg. Mindkét oldalát kb. 1,5 percig süssük.

2014. február 6. 10:28




KÖZÖSSÉG