Aperitive: Mojito kémcsövekben
Hozzávalók:
• 25 dkg kekszreszelék
• 5 kanál porcukor
• 2 teáskanál kakaópor
• Kevés tej
• Rum, ízlés szerint
• Egy menta ág
• Csoki puding
Elkészítés:
A kekszreszeléket, porcukrot, kakaóport, tejet, rumot és pudingport össze kell gyúrni, majd virágcserépbe kell igazgatni a masszát. A tetejébe mentalevelet szúrunk és máris kész a Virágföld desszert.
Hozzávalók:
• 2 kg disznó alkatrész
• 20 dkg fokhagyma
• Fekete egész bors
• Só
• 1 fej vöröshagyma
• 1 cseresznyepaprika
Elkészítés:
A disznó alkatrészeket vízben fel kell forralni, szűrögetni, majd új vízben főzni lassú tűzön. Ezt ismételjük 5 órán át.
• Mandula fogakkal
• Üvegtészta szőrzettel
• 1,2 dl befőtt lé
• Rumaroma
• 2 csomag zselatin
• 4 órán át kiöntőformában hagyni
A befőtt levébe beletesszük a rumaromát és a zselatint. Formába öntjük rétegenként. A megfelelő rétegekben elhelyezzük az arc elemeit (szem, mandula fogak). Hűtőszekrényben dermesztjük.
2014. február 3. 9:54