szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Majka menüje

Misoleves

Hozzávalók:
- 400 ml dashi (vagy víz és instant dashi)
- miso
- jégcsapretek
- wakame
- tofu
- metélőhagyma (vagy újhagyma)


Elkészítés:
Készítsük elő a zöldségeket - jégcsapretket, gombát és hagymást - kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre, a tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét és a hozzávalókat, majd főzzük körülbelül 5 percig. A tűzhelyről levéve keverjünk a levesbe 2 evőkanál misot (személyenként 1 evőkanálnyit). Tálaláskor a levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest.

Lazac nigiri

 

Hozzávalók:

- 22 dkg rövid szemű rizs
- 5 dl víz
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 30 dkg nagyon friss lazac
- wasabi
- szójaszósz a tálaláshoz

Elkészítés:
A rizst megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A lazacot 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és mindegyikre kenjünk egy nagyon kevés wasabit. Kezünkkel formázzunk gombócokat 1-1 evőkanálnyi rizsből, majd kicsit lapítsuk ki őket. A rizsgombócokra tegyünk egy csík lazacot,végül szójaszósszal és wasabival tálaljuk.

Maki:

Hozzávalók:
- 20 dkg rövid szemű rizs
- 5 dl víz
- 2 evőkanál rizsecet
- fél evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 6 dkg nagyon friss lazac
- 6 dkg nagyon friss tonhal
- 1 meghámozott kicsi kígyóuborka
- fél avokádó
- 4 norilap
- wasabi - csípős zöld tormakrém
- 3 evőkanál savanyított gyömbér
- szójaszósz a mártogatáshoz

Elkészítés:
A rizst hideg vízzel felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg magába szívja az összes vizet. Miután levettük a tűzről, lefedve állni hagyjuk 10 percig. Keverjük össze az ecetet, a cukrot és a sót, majd keverjük hozzá a rizshez, amíg kihűl. A halat vágjuk éles késsel vékony csíkokra, az uborkát és az avokádót pedig körülbelül 5 cm hosszú csíkokra. Tegyünk norilapokat zsírpapírra vagy egy sushialátétre,  a rizst simítsuk el rajta, a hosszabb oldal mentén, körben 2 cm-es szegélyt kihagyva. A rizs közepén terítsünk szét egy hosszú csíkban nagyon kevés wasabit, épphogy csak kenjük át vele. A halat, az uborkát, az avokádót és a gyömbért rendezzük el a lapokon. A papír vagy alátét segítségével szorosan tekerjük fel az aljáról a norilapot, hogy bezárja a rizst és közepén a hozzávalót. A norilap széleit nyomjuk össze, majd a tekercset vágjuk 2,5 cm-es szeletekre. Tálaláskor tegyük mellé a szójaszószt, a wasabit és a pácolt gyömbért.

Dorayaki

Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 2/3 csésze cukor (1 csésze = 250ml)
- 1/2 tk sütőpor
- 3 ek víz
- 1 csésze liszt
- kedvenc töltelékünk
- kevés napraforgó olaj sütéshez

Elkészítés:
Egy tálban jól keverjük össze először a tojásokat és a cukrot. A sütőport oldjuk fel a vízben, majd öntsük hozzá a tojásos keverékhez. Fokozatosan szitáljuk hozzá a lisztet. Finoman olajozott serpenyőben süssünk ki egy nagyjából tenyérnyi méretű palacsintát. Akkor kell megfordítani a palacsintát, ha a tészta tetején buborékok képződnek. Két palacsinta közé tegyük kedvenc töltelékünket :)

2014. január 23. 10:47




KÖZÖSSÉG