szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Bálint Antónia menüje

Bruschetta

Hozzávalók:

- 400 g paradicsom (=kb 4 közepes db)
- 6 levél bazsalikom (6-8 levél)
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj (extra szűz)
- 6 szelet kenyér (ropogós héjú)

Miután a megmosott, megszárított paradicsomok csumáját eltávolítottuk, egyformán apró darabokra vágjuk. Tálba tesszük, hozzákeverjük a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket, és sóval, borssal ízesítjük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük mindkét felüket fokhagymával, meglocsoljuk finom olívaolajjal, és igazságosan a tetejükre halmozzuk a paradicsomot.

Vargánya gombás tészta

Hozzávalók:
Tésztához szükséges:
- 20 dkg durumliszt
- 20dkg finomliszt
- 4 db tojás

A mártáshoz:
- 30 dkg vargányagomba
- ½ dl olivaolaj
- 2 csomag petrezselyemzöld
- 2 dkg medvehagyma vagy újhagyma
- 3 dl főző tejkrém 3%
- 8 dkg teavaj
- 4 dkg aszalt paradicsom
- 4 dkg parmezán

Elkészítés:
A kétfajta lisztet az egész tojásokkal és néhány csipetnyi sóval gyúrjuk egynemű tésztává. A kész tésztát tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki, vágjuk metéltre , majd alaposan lisztezzük be.

A mártáshoz a vargányát forró olívaolajon pirítsuk meg, utána jöhet a só, bors, majd öntsük fel a 3 dl főző tejkrémmel, aminek a zsírtartalma mindössze 3%.

A tésztánkat sós, forrásban lévő vízben forrázzuk le. A leszűrt tésztát öntsük bele a gombás mártásba, hintsük meg aprított medvehagymával, és az összevágott petrezselyemzölddel. Záróakkordként adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a teavajat, és még egyszer forraljuk össze az egészet.

Parmezános csirkemell

Hozzávalók:
- 1kg csirkemell
- Só, bors
- Parmezán

Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmossuk, felszeleteljük, majd megsózzuk, végül a parmezánban kétszer megforgatjuk. Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, bele a húsokat, 200 fokon 20percig sütjük.

Tiramisu

Hozzávalók:
- 4 nagyon friss tojás
- 3 cs vaníliás cukor
- 3 ek cukor
- 50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
- 1-2 evőkanál martini vagy konyak
- körülbelül 40 db babapiskóta
- a piskóta áztatásához 3 dl erős feketekávé
- 7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
- a tetejére 2-3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségűvé válik. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A maradék krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben körülbelül fél órán át állni hagyjuk.

2014. január 22. 14:36




KÖZÖSSÉG