Hozzálvalók:
- fűszeres, pikáns sült libamáj
- főtt, füstölt marhannyelv
- házi, csípős, füstölt kolbász
Kacsamáj hozzávalók:
- 4 kacsamell
- 1 evőkanál ,,five spice”
- 200 ml csirkehúsleves
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szója szósz
- 1 gömb reszelt gyömbér
- 3 csillagánizs
- 1 csipet chili
- 1 lime facsarva
Elkészítés:
A kacsamelleket beirdaljuk, felkockázzuk a bőrét- és beletesszük egy zsiradék nélküli, forró serpenyőbe, bőrös felével lefelé. Süssük 7-7 percig, először a bőrős oldalával lefelé, majd fordítsuk meg, és süssük a húsos oldalával is 7 percet. Ezután csomagoljuk alufóliába és pihentessük 15 percet a saját gőzében. Azután a visszamaradt zsiradékba beletesszük a szósz összetevőit, plusz 1 dl vörösbort és 5 percig főzzük.
Fűszeres, pikáns sült libamáj
Hozzávalók:
- libamáj
- libazsír
- ételízesítő
- sáfrány
- borókabogyó
- babérlevél
- fokhagyma
Elkészítés:
A libazsírt megolvasztjuk, rakunk bele pici ételízesítőt, egész és tört színes borsot, sáfrányt, borókabogyót, babérlevelet és nagyon sok fokhagymát. A májat lassú tűzön kb. Egy órán keresztül sütjük, annyi zsírban, hogy ellepje a májat.
Hagymás törtburgonya
Hozzávalók:
- vaj
- libamájból nyert fűszeres zsír
- vöröshagyma felkockázva
- színes bors
- só
Elkészítés:
Vajat és a libamáj zsírját összeöntjük és ebben a zsiradékban, a durvára kockázott hagymát megpirítjuk. A krumplit megfőzzük, majd beletesszük ebbe a hagymás, fűszeres zsírba és összetörjük benne durvára - nem kell habbá verni, maradjon darabos-, sóval és egy kis színes borssal ízesítjük.
Hozzávalók:
-30 dkg csokoládé
-2,5 dl tej
-1 dl tejszín
-5 dkg margarin
Elkészítés:
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott, hideg margarint. Kislángon, fakanállal kevergetve sima masszává főzzük. A gyümölcsöket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.
2014. január 16. 16:49