szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Szalontai Szilvi menüje
Magyaros vegyes ízelítő, Mézes, ánizsos, gyömbéres rose kacsamell, hagymás, törtburgonyával, párolt répával és kelbimbóval, Csoki fondu friss gyümölcsökkel és pillecukorral

Magyaros vegyes ízelítő



Hozzálvalók:
- fűszeres, pikáns sült libamáj
- főtt, füstölt marhannyelv
- házi, csípős, füstölt kolbász
 

 

Mézes, ánizsos, gyömbéres rose kacsamell, hagymás, törtburgonyával, párolt répával és kelbimbóval

 

Kacsamáj hozzávalók:
- 4 kacsamell
- 1 evőkanál ,,five spice”
- 200 ml csirkehúsleves
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szója szósz
- 1 gömb reszelt gyömbér
- 3 csillagánizs
- 1 csipet chili
- 1 lime facsarva

Elkészítés:
A kacsamelleket beirdaljuk, felkockázzuk a bőrét- és beletesszük egy zsiradék nélküli, forró serpenyőbe, bőrös felével lefelé. Süssük 7-7 percig, először a bőrős oldalával lefelé, majd fordítsuk meg, és süssük a húsos oldalával is 7 percet. Ezután csomagoljuk alufóliába és pihentessük 15 percet a saját gőzében. Azután a visszamaradt zsiradékba beletesszük a szósz összetevőit, plusz 1 dl vörösbort és 5 percig főzzük.

 

Fűszeres, pikáns sült libamáj
Hozzávalók:
- libamáj
- libazsír
- ételízesítő
- sáfrány
- borókabogyó
- babérlevél
- fokhagyma

Elkészítés:
A libazsírt megolvasztjuk, rakunk bele pici ételízesítőt, egész és tört színes borsot, sáfrányt, borókabogyót, babérlevelet és nagyon sok fokhagymát. A májat lassú tűzön kb. Egy órán keresztül sütjük, annyi zsírban, hogy ellepje a májat.

Hagymás törtburgonya
Hozzávalók:
- vaj
- libamájból nyert fűszeres zsír
- vöröshagyma felkockázva
- színes bors
- só

Elkészítés:
Vajat és a libamáj zsírját összeöntjük és ebben a zsiradékban, a durvára kockázott hagymát megpirítjuk. A krumplit megfőzzük, majd beletesszük ebbe a hagymás, fűszeres zsírba és összetörjük benne durvára - nem kell habbá verni, maradjon darabos-, sóval és egy kis színes borssal ízesítjük.

 

Csoki fondu friss gyümölcsökkel és pillecukorral

 

Hozzávalók:
-30 dkg csokoládé
-2,5 dl tej
-1 dl tejszín
-5 dkg margarin

 

Elkészítés:
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott, hideg margarint. Kislángon, fakanállal kevergetve sima masszává főzzük. A gyümölcsöket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.

 

 

2014. január 16. 16:49




KÖZÖSSÉG