szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Voksán Virág menüje

Sült camambert sajt gombával

Hozzávalók:
- 5 db camembert sajt
- 80 dkg gomba
- 1 db kaliforniai piros paprika
- 1 csomag petrezselyem zöld
- 3 dkg vaj

Elkészítés:
Összevágjuk a gombát, kaliforniai paprikát és a petrezselyem zöldjét, kevés olajon megpároljuk, kevés fűszerrel ízesítjük, félretesszük. A sajtokat a vajon óvatosan alacsony hőmérsékleten megsütjük (mindkét oldalát), majd a megpárolt gombát és a többit mellé tesszük. Én pirítóssal tálaltam, de lehet bármilyen más kenyér, pita, stb is.
 

Sült libamáj mézes sütőtökön birsalma szósszal és rukkola salátával

 

Hozzávalók:
- 1 kg libamáj
- 2 db sütőtök (kb.2-3 kg)
- 40 dkg birsalmaszósz
- 2 csomag saláta mix
- 1 csomag rukkola
- 40 deka paradicsom
- 20 dkg pirított tökmag
- 1 db tejföl
- 1 db tojás
- kevés olíva olaj
- fűszersó
- balzsamecet
- tökmagolaj
- liszt

Elkészítés:
Először megtisztítjuk a sütőtököt, 4-5 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a sütőben megsütjük végül kevés mézzel leöntjük. A salátákat megmossuk a paradicsommal együtt, majd a paradicsomot felvágva összekeverjük a zöldekkel és balzsamecettel, és meglocsoljuk tökmagolajjal. A birsalmát meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk és puhára főzzük. Elkeverjük a tojássárgáját a vajjal és a tejföllel, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A birsalmát kiszedjük a főzőléből, és a tojásos-lisztes keverékkel együtt, kevés víz hozzáadásával összeturmixoljuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a forrásban lévő /birsalmás/ főzőléhez, és mártás sűrűségűre besűrítjük. Ízesíthetjük szegfűszeggel vagy vaníliás cukorral.
A májból négy-öt kisujjnyi vastag szeletet vágunk, közvetlenül sütés előtt sózzuk, picit borsozzuk, majd forró vajban hirtelen megsütjük, ez kb. 3 perc/oldal. Ha megsült, tányérra szedjük, melegen tartjuk. Majd szépen a pirított tökmagot rászórva elrendezve tálaljuk.

 

Túrógombóc házi tejföllel

 Hozzávalók:
- 1,5 kg házi tehéntúró
- 6 db tojás
- 21 dkg búzadara
- só, cukor, vaníliás cukor
- 2 citrom (reszelni a héját)
- 10 dkg vaj
- 30 deka zsemlemorzsa
- 7 dl házi tejföl
- 10 dkg porcukor

Elkészítés:
A túrót a tojást, a darát és a sót jól összegyúrjuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle és forró, enyhén sós vízben kb. 10 percig főzzük. (Ha feljönnek a víz tetejére, és félbevágva szép egyszínű a belsejük, akkor vannak készen.)
A kifőtt gombócokat leszűrjük és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Mi porcukorral kikevert tejföllel jól nyakon öntve szeretjük. Külön lehet kínálni hozzá fahéjas porcukrot is.

 

2014. január 14. 10:59




KÖZÖSSÉG