Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk (eéőtte az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk ) és 3 órán át meleg helyen kelesztjük. A fokhagymát apróra vágjuk, vízben kiáztatjuk. A fokhyagmás vízzel megkenjük a kész lángosokat, tejföllel, sajttal tálaljuk. A fagyit megveszzük a boltban, az a biztos. Ízlésesen tálaljuk!
Hozzávalók:
Elkészítés: Fogunk egy tálat, belemártjuk a szűz hóba majd poharanként pár marékkal megszórjuk a már előkészített vodkás-szószos koktélt. Ízlés szerint a sorrend megcserélhető, de fontos, hogy ügyeljünk a helyes táltartásra! Ősi finn népszokás szerint a meztelen lábfejjel behordott szűzhó szerencsét, boldogságot, gazdagságot hoz a vendégeknek, Magyarországon ezt nagyjából a lencseevés hagyományaihoz lehet hasonlítani.
2013. december 25. 23:34