szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Gombos Edina menüje

Füstös-sütőtökös lencseleves


• 250 gr lencse
• 2 babérlevél
• 200 gr füstölt hús
• 100 gr füstölt szalonna
• 3 közepes paradicsom
• 1 közepes vöröshagyma
• ¼ zöld kaliforniai paprika
• 1 csipet kömény
• 1 marék kockázott sütőtök
• olaj
• só, bors
• esetleg tejszín
Az előző este előre beáztatott lencsét 2-2,5 liter vízben tegyük fel főni a füstölthússal és a babérlevéllel. Amíg fő, turmixoljuk össze a hagymát, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, ízesítsük a köménnyel. Egy edényben, kevés olajon pirítsuk meg a szalonnát, majd öntsük rá a zöldségpépet és főzzük egy kicsit, állandó keverés mellett. A lencsét, a füstölthúst tegyük át ebbe az edénybe és öntsünk rá annyit a főzővízből, hogy jó állaga legyen. Kockázzuk fel a sütőtököt, dobjuk a levesbe és főzzük, amíg meg nem puhul. Kevés tejszínnel krémesíthetjük, de anélkül is finom. Kenyérrel tálaljuk.


Sáfrányos-köménye sárgarizs


• 3,5 dl hosszúszemű rizs
• 7 dl forró víz (vagy arányosan dupla annyi, mint a rizs)
• 1 maréknyi kolbászkarika
• ¼ piros kaliforniai paprika
• 1 közepes paradicsom
• 1 közepes vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csipet őrölt római kömény
• egy evőkanál sűrített paradicsom
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 eőkanál vaj
• só
Elkészítés: Mossuk meg a rizst, majd egy edényben olvasszuk fel a vajat. Ezután a felkockázott zöldségeket pirítsuk meg a vajban és dobjuk rá a rizst. Utána öntsük fel a vízzel és tegyük bele a paradicsomszószt. Fűszerezzük és pároljuk puhára.

Grillezett tengeri hal, vajas-citrusos szószban
• 4-6 nagyobb tengeri halfilé
• 1 citrom és 2 narancs kifacsart leve
• 1 teáskanál őrölt római kömény
• 1 teáskanál őrölt oregánó
• 4 gerezd fokhagyma
• kevés vaj
• olívaolaj
• só, bors
Elkészítés: A citrusok levét keverjük össze a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Ebben a pácban pihentessük legalább egy órán át. Pihentetés után papírtörlővel töröljük le a páclevet a halról, majd serpenyőben pirítsuk meg. A páclevet kevés vajjal egy másik serpenyőben főzzük össze és öntsük a halra.

Mákos-diós palacsinta, bejgli helyett


Készítsünk palacsintát a szokásos módon. Kevés cukrozott tejben főzzük fel a darált mákot, ezzel töltsük a palacsintát. A dióval hasonlóképp járjunk el.

2013. december 24. 21:34




KÖZÖSSÉG