Hozzávalók:
Elkészítés: A lenmagot malommá avanzsált turmixgépben aprítjuk, pelyhesítjük. Egy keverőtálba öntjük a többi száraz hozzávalóval. Felverjük a tojásokat, elkeverjük a többi nedves hozzávalóval, majd elegyítjük a két tál tartalmát. Tökmaggal v. napraforgómaggal megszórjuk a tetejét (igény szerint egy marékkal mehet a tésztába is)180 fokos, légkeveréses sütőbe kb. 35 percig sütjük.
Hozzávalók a fasírthoz:
• 1 nagyobb fej brokkoli
• ételízesítő
• só
• bors
• tetszés szerint paprika
• fokhagyma
• kurkuma
• gyömbér
• kevés zsemlemorzsa
• 1 tojás
• kevés olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A brokkolit sós, ételízesítős vízben megfőzzük (akkor jó, ha már nem túl kemény!). Leszűrjük, villával jól összetörjük, beletesszük a fűszereket: kevés sót, borsot, kurkumát, gyömbért, kicsi pirospaprikát, kevés zsemlemorzsát, belereszeljük a fokhagymát, és 1 tojást adunk hozzá. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, amit lelapítunk és palacsintasütőben kevés olajon jó pirosra átsütjük. Vigyázat: ne legyen túl lágy, mert akkor nehéz megforgatni! El lehet készíteni tojás nélkül is, csak akkor kicsit macerásabb!
Tonhal steak
Hozzávalók:
400 g tonhal (vörös, 2 db 180-200 g-os)
só, bors ízlés szerint
2 ek olivalolaj
Elkészítés: A halakat, kiolvadás után, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk. A grillserpenyőt kevés olívaolajjal felhevítjük, és a halszeleteket oldalanként 2 és fél percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
Elkészítés
A cukrot és a tejet felforraljuk, ha felforrt, hozzákeverjük a margarint, a kakaóport, majd kihűtjük. Kemény habbá verünk 500 ml tejszínt, majd a kihűlt csokis krémet hozzákeverjük. Nyomózsákba töltjük és egy talpas pohárba nyomjuk majd díszítjük. Pofon egyszerű, könnyű, és nagyon finom.
2013. december 18. 12:23