szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kozso menüje

Kecskesajttal grillezett őzláb gomba, kolbászos kenyérrel, hagymalekvárral


Hozzávalók:
- 6 db kb 20 cm átmérőjű őzláb gomba
- 80 dkg lágyabb kecskesajt
- 1 doboz rukola
- balzsamecet
- olívaolaj
- bors
- hagymalekvár


Elkészítés: A gombák tönkjeit ki kell törni, majd megcsorgatjuk olívaolajjal, darálunk rá borsot és tépkedünk rá friss kakukkfüvet. Felhevített serpenyőben erős lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Egymásmellé tesszük egy nagy tepsibe, majd a gombára sajtot szeletelünk. Tálalás előtt betoljuk a grillbe, hogy rápiruljon. Tányérra tálaljuk, szórunk rá rukolát, majd kanalazunk a sajtra hagymalekvárt. Megcsorgatjuk balzsamecettel.


Leveles-tésztába burkolt lazac, gyömbéres sárgarépával, paprikalekvárral


Hozzávalók:
- 1 db lazacfilé
- 3 cs leveles tészta
- 50 dkg friss spenótlevél
- 1 db hal fűszerkeverék
- 2 kg sárgarépa
- 10 dkg friss gyömbér
- 20 dkg vaj
- 3 db zöldcitrom
- 1 üveg paprikalekvár

Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztába helyezzük a hosszában félbevágott lazacot, teszünk rá spenótleveleket, majd felgöngyöljük. 4-6 cm-es darabokra vágjuk, és sütőlemezre tesszük, majd tálalás előtt megsütjük.


Gyömbéres sárgarépa elkészítése: 
Ujjnyi csíkokra vágjuk a sárgarépát. Egy nagy lábasban karamellizáljuk a cukrot, bele tesszük a vajat, a csíkokra metélt gyömbért, utána répát. Só és kevés víz megy alá, majd lefedve megpároljuk.


Faszállítók pitéje


Hozzávalók az alaphoz:
- 1 cs friss linzertészta
- 5 ek faszállítók lekvárja
- 10-15 dkg mélyhűtött erdei vegyes gyümölcs
- félmaréknyi szeletelt mandula.

Pitetésztához:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 db tojás
- 3 ek mandulalikőr
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só


A szobahőmérsékletű linzertésztát átgyúrjuk liszttel meghintett deszkán, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra, kb 2-3 milliméter vékonyságúra. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki az alját a kinyújtott tésztával. A felesleges széleit késsel vágjuk le. Kenjük meg a lekvárral bátrabban, nem baj ha kicsit több jut a tésztára. Szórjuk a megkent linzerre a mélyhűtött gyümölcsöt.Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, szójuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Elektromos keverővel habosítsuk tíz percig. Egyenként üssük bele a tojásokat, majd mindegyikkel jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, majd a legvégén a mandulalikőrt.
Kanállal osszuk el a linzer tetején, egyengessük el a felületét simára, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Tegyük forró sütőbe és 150 fokon süssük körülbelül 25-30 percig.
Az elkészült süteményt szeleteljük kockákra, vagy széles szájú pohárral szúrjuk ki. Tetejét szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk lekvárral és málnaszemekkel.

2013. november 7. 13:24




KÖZÖSSÉG