július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kozso menüje

Kecskesajttal grillezett őzláb gomba, kolbászos kenyérrel, hagymalekvárral


Hozzávalók:
- 6 db kb 20 cm átmérőjű őzláb gomba
- 80 dkg lágyabb kecskesajt
- 1 doboz rukola
- balzsamecet
- olívaolaj
- bors
- hagymalekvár


Elkészítés: A gombák tönkjeit ki kell törni, majd megcsorgatjuk olívaolajjal, darálunk rá borsot és tépkedünk rá friss kakukkfüvet. Felhevített serpenyőben erős lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Egymásmellé tesszük egy nagy tepsibe, majd a gombára sajtot szeletelünk. Tálalás előtt betoljuk a grillbe, hogy rápiruljon. Tányérra tálaljuk, szórunk rá rukolát, majd kanalazunk a sajtra hagymalekvárt. Megcsorgatjuk balzsamecettel.


Leveles-tésztába burkolt lazac, gyömbéres sárgarépával, paprikalekvárral


Hozzávalók:
- 1 db lazacfilé
- 3 cs leveles tészta
- 50 dkg friss spenótlevél
- 1 db hal fűszerkeverék
- 2 kg sárgarépa
- 10 dkg friss gyömbér
- 20 dkg vaj
- 3 db zöldcitrom
- 1 üveg paprikalekvár

Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztába helyezzük a hosszában félbevágott lazacot, teszünk rá spenótleveleket, majd felgöngyöljük. 4-6 cm-es darabokra vágjuk, és sütőlemezre tesszük, majd tálalás előtt megsütjük.


Gyömbéres sárgarépa elkészítése: 
Ujjnyi csíkokra vágjuk a sárgarépát. Egy nagy lábasban karamellizáljuk a cukrot, bele tesszük a vajat, a csíkokra metélt gyömbért, utána répát. Só és kevés víz megy alá, majd lefedve megpároljuk.


Faszállítók pitéje


Hozzávalók az alaphoz:
- 1 cs friss linzertészta
- 5 ek faszállítók lekvárja
- 10-15 dkg mélyhűtött erdei vegyes gyümölcs
- félmaréknyi szeletelt mandula.

Pitetésztához:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 4 db tojás
- 3 ek mandulalikőr
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só


A szobahőmérsékletű linzertésztát átgyúrjuk liszttel meghintett deszkán, majd nyújtsuk ki nagyon vékonyra, kb 2-3 milliméter vékonyságúra. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki az alját a kinyújtott tésztával. A felesleges széleit késsel vágjuk le. Kenjük meg a lekvárral bátrabban, nem baj ha kicsit több jut a tésztára. Szórjuk a megkent linzerre a mélyhűtött gyümölcsöt.Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, szójuk rá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Elektromos keverővel habosítsuk tíz percig. Egyenként üssük bele a tojásokat, majd mindegyikkel jól dolgozzuk össze. Kanalazzuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, majd a legvégén a mandulalikőrt.
Kanállal osszuk el a linzer tetején, egyengessük el a felületét simára, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával. Tegyük forró sütőbe és 150 fokon süssük körülbelül 25-30 percig.
Az elkészült süteményt szeleteljük kockákra, vagy széles szájú pohárral szúrjuk ki. Tetejét szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk lekvárral és málnaszemekkel.

2013. november 7. 13:24




KÖZÖSSÉG