szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kustánczi Lia menüje

Sültpaprika krémleves orly fogassal


Hozzávalók:
- 8 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- 2 dl alaplé
- só, bors, olivaolaj


Elkészítés:
A paprikákat tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőbe 180 C˚-ra tesszük és 20 percig sütjük. Ha megsült, lehúzzuk a héját, kicsumázzuk. Kevés olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a paprikát. Zöldség alaplevet adunk hozzá, kicsit forraljuk, majd botmixerrel turmixoljuk. Ezután átpasszírozzuk, hogy simább legyen. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, ízlés szerint fűszerezzük. (Ha túl sűrű, zöldségalaplével higítjuk.)


Orly fogas sörtésztában


Sörtészta:
- 4 db tojás
- 2-3 dl sör
- liszt
- só


Elkészítés: A tojások sárgáját a liszttel a sóval és a sörrel összekeverjük, a tojások fehérjével fellazítjuk. (Palacsintatészta sűrűségű legyen.) A fogas filéket belemártjuk és olajban kisütjük. A levessel tálaljuk.
Fetuccini csirke steak körtében sütött diós mézes márványsajttal


Hozzávalók:
- 16 dkg csirkemell fejenként
- csirke fűszerkeverék
Kevés olajon megpirítjuk a befűszerezett csirkét majd sütőben 180 C˚-on készre sütjük.


Tagliatelle vagy Fetuccini


3 dl tejszínt serpenyőbe öntünk majd fűszerezzük: oregánó, bazsalikom, só, bors, parmezánsajt. A megfőzött tésztával összeforraljuk. A körte alját és tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét. A mélyedésbe egész dióbelet, mézet márványsajtot teszünk, 200 C˚-on 3 percig sütjük.


Zöldségtallér friss kevert salátával joghurtos-fokhagymás öntettel


- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 lilahagyma
- ¼ zeller
- 1 sárgarépa
- 25 dkg zabpehely
- 1 doboz tejföl
- 3 tojás
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa


A zöldségeket lereszeljük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Egy órát hűtőben pihentetjük. Kerek tallérokat gyúrunk, olívaolajban kisütjük. Ízlés szerint, joghurtos salátával tálaljuk.


Karamellás madártej


- 25 dkg kristálycukor
- 2 l tej
- 12 db tojás
- fél vaníliarúd
- 1 csipet só
- 2 kanál liszt


Elkészítés: A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat kikeverjük a liszttel. Ehhez hozzáadunk két dl-t a karamellás tejből, kikeverjük és hozzáöntjük a többihez, kicsi sót adunk hozzá. Sűrűsödésig főzzük.
A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verjük. Tejet forralunk és abban kifőzzük a tojáshabot kanalanként. Tálalásig a tejben hagyjuk.

2013. november 6. 13:22




KÖZÖSSÉG