szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Szepesi Niki menüje
Prosciutto rukkolával és áfonyával, Vaddisznó pörkölt, Macikrém

Prosciutto rukkolával és áfonyával

Hozzávalók:
- prosciutto
- áfonyalekvár
- rukkola
- gorgonzola (sós)
- sonka

Elkészítés:
A sonkát megkenjük áfonyalekvárral, mehet rá a rukkola és a gorgonzola kerül.

Vaddisznó pörkölt

Hozzávalók:
- vaddisznó comb-csont (süldő)
- áfonya
- 1 kg hagyma
- paradicsom
- paprika
- rozmaring
- kakukkfű
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- vörösbor
- 1,5 kg krumpli
- liszt
- élesztő

Elkészítés:
Hagymát feltesszük pöri alapnak (paradicsom és paprika) rá kockára vágott hús – csonttal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fűszerezzük. Főzés előtt 10perccel mehet bele vörösbor és az áfonya gyümölcs, végül pedig a fűszernövényeket is csokorba kötve.

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd ha megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és megvárjuk, amíg kihűl. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és összegyúrjuk az élesztővel. Ezután kelesztjük minimum 40 percig. Utána evőkanállal szaggatjuk és hirtelen olajban kisütöm (lepje el).

Macikrém

Hozzávalók:
- mascarpone krém
- 3 db tojás
- vaníliapuding
- fahéj
- vaníliás cukor
- cantuccini

Elkészítés:
A tojást és a cukrot géppel keverjük, amíg teljesen fehér lesz, és a cukrot nem érezni benne. Beletesszük a mascarpone krémet, géppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vaníliapudingot, és csipetnyi fahéjat. Pohárban egy réteg krémet, 2db cantuccinit majd még egy réteg krémet teszünk, a tetejére pedig csoki öntetet teszünk.

Csoki öntet

Hozzávalók:
- cukor
- kakaópor
- 70 %-os csokoládé
- tej 250ml
- főzőtejszín 250 ml

Elkészítés:
A cukrot karamellízaljuk, ráöntjük a tejet és a tejszínt, kavargatjuk, majd levesszük a tűzről. Mehet bele a kakaópor és a csoki (a kakaót szűrjük át, hogy ne legyen darabos). Tálalás előtt melegítsük fel, de ne forrón öntsük a krémre!
 

2013. október 24. 9:15




KÖZÖSSÉG