Hozzávalók:
- prosciutto
- áfonyalekvár
- rukkola
- gorgonzola (sós)
- sonka
Elkészítés:
A sonkát megkenjük áfonyalekvárral, mehet rá a rukkola és a gorgonzola kerül.
Hozzávalók:
- vaddisznó comb-csont (süldő)
- áfonya
- 1 kg hagyma
- paradicsom
- paprika
- rozmaring
- kakukkfű
- őrölt pirospaprika
- só, bors
- vörösbor
- 1,5 kg krumpli
- liszt
- élesztő
Elkészítés:
Hagymát feltesszük pöri alapnak (paradicsom és paprika) rá kockára vágott hús – csonttal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fűszerezzük. Főzés előtt 10perccel mehet bele vörösbor és az áfonya gyümölcs, végül pedig a fűszernövényeket is csokorba kötve.
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd ha megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és megvárjuk, amíg kihűl. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és összegyúrjuk az élesztővel. Ezután kelesztjük minimum 40 percig. Utána evőkanállal szaggatjuk és hirtelen olajban kisütöm (lepje el).
Hozzávalók:
- mascarpone krém
- 3 db tojás
- vaníliapuding
- fahéj
- vaníliás cukor
- cantuccini
Elkészítés:
A tojást és a cukrot géppel keverjük, amíg teljesen fehér lesz, és a cukrot nem érezni benne. Beletesszük a mascarpone krémet, géppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vaníliapudingot, és csipetnyi fahéjat. Pohárban egy réteg krémet, 2db cantuccinit majd még egy réteg krémet teszünk, a tetejére pedig csoki öntetet teszünk.
Hozzávalók:
- cukor
- kakaópor
- 70 %-os csokoládé
- tej 250ml
- főzőtejszín 250 ml
Elkészítés:
A cukrot karamellízaljuk, ráöntjük a tejet és a tejszínt, kavargatjuk, majd levesszük a tűzről. Mehet bele a kakaópor és a csoki (a kakaót szűrjük át, hogy ne legyen darabos). Tálalás előtt melegítsük fel, de ne forrón öntsük a krémre!
2013. október 24. 9:15