szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Decker Ádám menüje
Nyers zöldségek, kecskesajt, sonka mártogatóssal, Fokhagymás Királyrák grillezve, Grillezett lazac és kardhal, Rozmaringos grillezett szűzérme, Bazsalikomos fetával töltött csirkemell grillen, Gyümölcsök csoki szökőkútba mártogatva

Hideg előétel: Nyers zöldségek, kecskesajt, sonka mártogatóssal



Hozzávalók:
- nyers zöldségek
- kecskesajt
- sonka
- mártás
- natúr joghurt
- zöldfűszerek

A friss zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. 1-2 kaliforniai paprika tetejét levágjuk, ebbe töltjük bele a mártást, melyet 2,5 dl 0,1 százalékos natúr joghurt és zöldfűszerek kombinálásával készítünk el. A sonkát fogpiszkálókra feltűzzük. A kecskesajtot csak tálaláskor szeleteljük fel és tesszük fel a tálra.

Meleg előétel: Fokhagymás Királyrák grillezve

 

Hozzávalók:
- királyrák
- fokhagyma
- olívaolaj

Elkészítés:
Az előfőzött királyrákokat alaposan megmossuk, majd aprított foghagymás olívaolajba tesszük, és állni fagyjuk fél napig. Pár perc alatt készre grillezzük.


Grillezett zöldségek

Hozzávalók:
- ízlés szerinti zöldségek
- kókuszzsír
- só
- bors
- szójaszósz
Elkészítés:
Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük, majd grillen nagy lángon kevés kókuszsírral megsütjük. Sóval, borssal és ízlés szerint szójaszósszal ízesíthetjük.

Grillezett lazac és kardhal



Hozzávalók:
- lazac
- kardhal
- olívaolaj
- kakukkfű
- citrom
- kókuszsír

Elkészítés:
A lazacot és kardhalat megmossuk, olívaolajjal elkevert kakukkfűvel és citrommal fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. fél napig. Grillen kb. 5-10 perc alatt készre sütjük. Közben permetezhetjük kókuszzsírral, hogy ne száradjon ki. Citrommal tálaljuk. Ízlés szerint lehet vajjal is készíteni, akkor igazán ízletes lesz!

Rozmaringos grillezett szűzérme


Hozzávalók:
- szűzérme
- só
- bors
- rozmaring
- olaj

Elkészítés:
Húst megmossuk, sóval, borssal és rozmaringgal jó alaposan bekenjük, kevés olajban állni hagyjuk, majd nagy lángon grillezve elkészítjük.


Bazsalikomos fetával töltött csirkemell grillen


Hozzávalók:
- csirkemell
- bazsalikom
- fetasajt
- fűszerkeverék

Elkészítés:
A húst megmossuk, és úgy szeleteljük, hogy fel lehessen göngyölni.
A bazsalikomos fetát, apróra felvágjuk.
A húst befűszerezzük ízlés szerinti keverékkel (mi görög fűszerkeveréket választottunk), ráfektetjük a feta sajtdarabokat, felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. Kívülről is befűszerezzük. Grillen alacsony lángon elkészítjük, óvatosan, hogy a sajt ne folyjon ki. Ügyeljük rá, hogy a hús átsüljön!

Grillezett vargánya gomba



Hozzávalók:
- vargánya gomba
- kókuszzsír

Elkészítés:
Gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük, és nagy lángon kókuszzsírral grillezve elkészítjük.

 

Gyümölcsök csoki szökőkútba mártogatva


Desszert:
Hozzávalók:
- Gyümölcsök
- csoki
- szökőkút

Elkészítés:
Az ízlés szerinti gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük, előkészítjük. A csoki szökőkúthoz a csokit megmelegítjük, feltöltjük a csoki kutat, és indulhat a mártogatás

Grillezett sült szilva dióval és nádcukorral töltve


Hozzávalók:
- szilva
- darált dió
- nádcukor
- rum

Elkészítés:
A szilvát megmossuk, és kimagozzuk úgy, hogy a szilva lehetőleg egyben maradjon. A darált diót, nádcukorral és nagyon kevés rummal összekeverjük, hogy nagy sűrű massza legyen.
Ezzel töltjük meg a szilvákat, és nagy lángon pár perc alatt megsütjük grillen.

2013. október 17. 10:08




KÖZÖSSÉG