Hozzávalók:
- nyers zöldségek
- kecskesajt
- sonka
- mártás
- natúr joghurt
- zöldfűszerek
A friss zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. 1-2 kaliforniai paprika tetejét levágjuk, ebbe töltjük bele a mártást, melyet 2,5 dl 0,1 százalékos natúr joghurt és zöldfűszerek kombinálásával készítünk el. A sonkát fogpiszkálókra feltűzzük. A kecskesajtot csak tálaláskor szeleteljük fel és tesszük fel a tálra.
Hozzávalók:
- királyrák
- fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés:
Az előfőzött királyrákokat alaposan megmossuk, majd aprított foghagymás olívaolajba tesszük, és állni fagyjuk fél napig. Pár perc alatt készre grillezzük.
Hozzávalók:
- ízlés szerinti zöldségek
- kókuszzsír
- só
- bors
- szójaszósz
Elkészítés:
Zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük, majd grillen nagy lángon kevés kókuszsírral megsütjük. Sóval, borssal és ízlés szerint szójaszósszal ízesíthetjük.
Hozzávalók:
- lazac
- kardhal
- olívaolaj
- kakukkfű
- citrom
- kókuszsír
Elkészítés:
A lazacot és kardhalat megmossuk, olívaolajjal elkevert kakukkfűvel és citrommal fűszerezzük, majd állni hagyjuk kb. fél napig. Grillen kb. 5-10 perc alatt készre sütjük. Közben permetezhetjük kókuszzsírral, hogy ne száradjon ki. Citrommal tálaljuk. Ízlés szerint lehet vajjal is készíteni, akkor igazán ízletes lesz!
Hozzávalók:
- szűzérme
- só
- bors
- rozmaring
- olaj
Elkészítés:
Húst megmossuk, sóval, borssal és rozmaringgal jó alaposan bekenjük, kevés olajban állni hagyjuk, majd nagy lángon grillezve elkészítjük.
Hozzávalók:
- csirkemell
- bazsalikom
- fetasajt
- fűszerkeverék
Elkészítés:
A húst megmossuk, és úgy szeleteljük, hogy fel lehessen göngyölni.
A bazsalikomos fetát, apróra felvágjuk.
A húst befűszerezzük ízlés szerinti keverékkel (mi görög fűszerkeveréket választottunk), ráfektetjük a feta sajtdarabokat, felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. Kívülről is befűszerezzük. Grillen alacsony lángon elkészítjük, óvatosan, hogy a sajt ne folyjon ki. Ügyeljük rá, hogy a hús átsüljön!
Hozzávalók:
- vargánya gomba
- kókuszzsír
Elkészítés:
Gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük, és nagy lángon kókuszzsírral grillezve elkészítjük.
Desszert:
Hozzávalók:
- Gyümölcsök
- csoki
- szökőkút
Elkészítés:
Az ízlés szerinti gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük, előkészítjük. A csoki szökőkúthoz a csokit megmelegítjük, feltöltjük a csoki kutat, és indulhat a mártogatás
Hozzávalók:
- szilva
- darált dió
- nádcukor
- rum
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, és kimagozzuk úgy, hogy a szilva lehetőleg egyben maradjon. A darált diót, nádcukorral és nagyon kevés rummal összekeverjük, hogy nagy sűrű massza legyen.
Ezzel töltjük meg a szilvákat, és nagy lángon pár perc alatt megsütjük grillen.
2013. október 17. 10:08