Hozzávalók:
- fél kg brokkoli
- víz
- só, bors
- szerecsendió
- kecskesajt
- szeletelt mandula
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épphogy csak ellepi, megfőzzük, majd az egészet botmixerrel leturmixoljuk, só, bors, és egy kis szerecsendió bele, és kész is. A tányér közepére tegyünk egy kocka kecskesajtot, köré szedjük a levest, hogy ne lepje el, és megszórjuk a szeletelt mandulával.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek tejföl
- 2 db tojás
- 2 kápia paprika
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítés:
Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk a morzsával, és kibéleljük a bacon szeletekkel. Egy tálban összekeverjük a kockára vágott csirkemellet a reszelt sajt kétharmadával, 2 ek tejföllel, a tojásokkal és az apró kockára vágott paprikával, majd mehet a felaprított petrezselyem, végül sózzuk, borsozzuk. Az egészet beleöntjük a formába, ráhajtjuk a bacon szeletek szélét, megkenjük a maradék tejföllel, rászórjuk a maradék sajtot, és egy tepsin megsütjük. 20 perc után kifordítjuk a formából, és még 5-10 percig pirítjuk.
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 50 dkg túró
- 4 tojás sárgája
- 5 ek nádcukor
- baracklekvár
- 4 tojásfehérje
- 5 ek víz
- 8 ek nádcukor
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a tölteléknek valókat, ezt rákenjük 2-3 rétegnyi réteslapra, a tekercseket pedig csigavonalban beletesszük egy kivajazott tortaformába. Sütjük addig, amíg a réteslap aranybarna nem lesz.
A habhoz 8 ek nádcukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. Egy másik edényben felverjük a tojásfehérjét, majd a szirupot apránként hozzákeverve tovább verjük, amíg a hab megkeményedik. Ezt rátesszük a megsült rétesre, és a sütőben alacsonyabb fokozaton kiszárítjuk/megpirítjuk.
2013. szeptember 18. 11:28