szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Kovács Patrícia menüje
Mediterrán nyári leves, Currys csirke, Süti

Mediterrán nyári leves

Hozzávalók:
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöld vagy sárga hosszú ceruzabab
- hámozott paradicsom konzerv
- kis pohár zöldségalaplé
- bazsalikom
- citrom
- só
- bors
- 1 kk barnacukor
- olívaolaj
- parmezán
 

Elkészítés:
Először megfuttatjuk a hagymát az olívaolajon, majd a vékonyra vágott sárga/fehérrépát hozzá adjuk, amíg egy picit meg nem pirulnak. Utána adjuk hozzá a fokhagymát. Majd felöntjük a zöldségalaplével, illetve a hámozott paradicsomkonzervvel és hozzáadjuk a babot. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a szigorúan csak 1 kk barna cukrot és közepes lángon melegítjük, amíg sűrűre össze nem rottyan. Ha nem elég sűrű akkor rakunk még bele egy kis sűrített paradicsomot. Ha kész mehet bele a bazsalikom és egy kis facsarásnyi citrom. Friss parmezánnal tálaljuk.

 

Currys csirke újkrumplival

 

Hozzávalók:
- főzőtejszín
- hagyma
- curry
- tárkony
- só
- bors
- olivaolaj
- csirkemell
- újkrumli
- citrom
- fokhagyma
- nagyon sok kapor

Elkészítés:
Az előre felcsíkozott mellet sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon elkezdjük egy teflonban megsütni. Amikor arany barnára sült, akkor hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és felöntjük a currys tejszínnel. Közepes lángon addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz. A végén szórjuk bele a finomra vágott friss tárkonyt.

 

Teflonban az oliván megsütjük a krumplikat, és amikor már készek, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, a citromot, és ízlés szerinti mennyiségben a kaprot.
 

Süti

Hozzávalók:
- pirosgyümölcs
- barack
- szilva
- méz
- 1 ek balzsamecet
- növényi tejszín
- mascarpone
- vaniliás cukor
- mézes tönkölybúzás keksz
- zabkorpa
- árpakorpa

Elkészítés:
Összezúzzuk egész apró darabokra a kekszet és összekeverjük a korpákkal. A gyümölcsöket kimagozva és felszeletelve felrakjuk a tűzre a mézzel és a balzsamecettel. A tejszínt kikeverjük a mascarponéval (attól függ, hány személyre készítjük, de mindig fele-fele arányban) hozzáadunk ízlés szerint vaníliás cukrot. Ha minden kész egy nagy tálba lefektetjük a korpás kekszeket majd ráöntjük a gyümölcsöket és a tetejére dolgozzuk a mascarponét. Lefedve berakjuk a hűtőbe ameddig csak lehet, de min. 1 órára. Mentalevéllel tálaljuk.

 

 

2013. szeptember 11. 10:41




KÖZÖSSÉG