szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Müller Attila menüje
Házi kecskesajt és alma, saslik, zablacsinta

Házi kecskesajt és alma


Saslik

Hozzávalók 10 személyre:
- 1,5 kg sertéskaraj/ 1 kg csirkemell
- 4-5 db cukkini
- 50 dkg füstölt szalonna
- 1 kg paradicsom
- 2-3 db póréhagyma
- 60 dkg gomba
- A pácléhez:
- 1,5 dl mustár
- grillfűszer
- 2 dl olaj

Elkészítés:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével, majd 1 napra hűtőbe tesszük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén 5x5 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit és a póréhagymát fél cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk, ha nagyobbak, elfelezhetjük. A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük.

 

Zablacsinta

 

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 2 dl zsírszegény tej
- 3 dl víz
- 6 tojásfehérje
- 1 tojássárgája
- só
- édesítőszer

 

Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót és az édesítőszert, majd habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük. Még melegen megtöltjük és feltekerjük. A képen zsírszegény túró, vaníliás fehérje és reszelt citromhéj keveréke a töltelék.


 

2013. szeptember 5. 10:51




KÖZÖSSÉG