Hozzávalók 10 személyre:
- 1,5 kg sertéskaraj/ 1 kg csirkemell
- 4-5 db cukkini
- 50 dkg füstölt szalonna
- 1 kg paradicsom
- 2-3 db póréhagyma
- 60 dkg gomba
- A pácléhez:
- 1,5 dl mustár
- grillfűszer
- 2 dl olaj
Elkészítés:
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével, majd 1 napra hűtőbe tesszük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és szintén 5x5 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit és a póréhagymát fél cm-es karikákra szeleteljük. A paradicsomokat nagyságtól függően felezzük vagy negyedeljük úgy, hogy a pálcikákra könnyen felszúrhatóak legyenek. A gombát megtisztítjuk, ha nagyobbak, elfelezhetjük. A felszeletelt hozzávalókat a pácolt hússal felváltva nyársakra húzzuk, és izzó faszén fölött megsütjük.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 2 dl zsírszegény tej
- 3 dl víz
- 6 tojásfehérje
- 1 tojássárgája
- só
- édesítőszer
Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vizet, a sót és az édesítőszert, majd habverővel pár másodpercig verjük. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezővel). Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük. Még melegen megtöltjük és feltekerjük. A képen zsírszegény túró, vaníliás fehérje és reszelt citromhéj keveréke a töltelék.
2013. szeptember 5. 10:51