szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Szögeczki Ági menüje
Bruschetta, Cukkinis tészta, Epres mascarpone desszert

Bruschetta

Hozzávalók:
- 8 szelet ciabatta vagy ropogós héjú fehérkenyér
- 4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
- 2 dundi gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 0,5 dl olívaolaj + 2 evőkanál az ízesítéshez
- ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. 0,5 cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük, mindegyikre halmozunk a fűszeres paradicsomból, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.


Cukkinis tészta

Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- 2 közepes cukkini
- 50 dkg penne
- 3 db tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 5-10 dkg parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj

Elkészítés:
A bacont felcsíkozzuk. A cukkini két végét levágjuk, elnegyedeljük hosszában, és a közepén lévő szivacsos részt kivágjuk. Ezek után a cukkini csíkokat kicsit ferdén felvágjuk 1 cm-es darabokra, így kicsit emlékeztetni fog a penne formájára. A fokhagymát felaprítjuk, és a parmezánt lereszeljük. A tejszínt elkeverjük a 3 tojássárgájával és a reszelt parmezán 2/3-val. A baconcsíkokat kevés olajon félig megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a cukkinit. Addig pirítjuk, amíg a cukkini szépen megpirul és még roppanós. Amikor kész, hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a tejszínes keveréket, nehogy összeugorjon a tojássárgája, jól elkeverjük. Ízesítjük sóval és borssal, de óvatosan mert a bacon és a sajt is sós. Ha nem lenne elég szaftos a tészta, adhatunk hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Tálaláskor megszórjuk a maradék sajttal.

Epres mascarpone desszert

Hozzávalók:
- 250 g eper
- 125 g mascarpone
- 125 g sovány tehéntúró
- 3 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- 2 ek csokoládéreszelék

Elkészítés:
A mascarponét, a tehéntúrót, a porcukrot, a citromlevet és a narancslevet egy edényben simára keverjük. A gyümölcs felét belekeverjük a krémbe, majd a krémet és a maradék gyümölcsöt poharakba rétegezzük: krém, gyümölcs, krém. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel.

2013. szeptember 2. 16:33




KÖZÖSSÉG