július 27.
Olga, Liliána

hirdetés
TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Szögeczki Ági menüje
Bruschetta, Cukkinis tészta, Epres mascarpone desszert

Bruschetta

Hozzávalók:
- 8 szelet ciabatta vagy ropogós héjú fehérkenyér
- 4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
- 2 dundi gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor bazsalikom
- 0,5 dl olívaolaj + 2 evőkanál az ízesítéshez
- ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. 0,5 cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük, mindegyikre halmozunk a fűszeres paradicsomból, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.


Cukkinis tészta

Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- 2 közepes cukkini
- 50 dkg penne
- 3 db tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 5-10 dkg parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj

Elkészítés:
A bacont felcsíkozzuk. A cukkini két végét levágjuk, elnegyedeljük hosszában, és a közepén lévő szivacsos részt kivágjuk. Ezek után a cukkini csíkokat kicsit ferdén felvágjuk 1 cm-es darabokra, így kicsit emlékeztetni fog a penne formájára. A fokhagymát felaprítjuk, és a parmezánt lereszeljük. A tejszínt elkeverjük a 3 tojássárgájával és a reszelt parmezán 2/3-val. A baconcsíkokat kevés olajon félig megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a cukkinit. Addig pirítjuk, amíg a cukkini szépen megpirul és még roppanós. Amikor kész, hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a tejszínes keveréket, nehogy összeugorjon a tojássárgája, jól elkeverjük. Ízesítjük sóval és borssal, de óvatosan mert a bacon és a sajt is sós. Ha nem lenne elég szaftos a tészta, adhatunk hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Tálaláskor megszórjuk a maradék sajttal.

Epres mascarpone desszert

Hozzávalók:
- 250 g eper
- 125 g mascarpone
- 125 g sovány tehéntúró
- 3 ek porcukor
- 2 ek citromlé
- 2 ek csokoládéreszelék

Elkészítés:
A mascarponét, a tehéntúrót, a porcukrot, a citromlevet és a narancslevet egy edényben simára keverjük. A gyümölcs felét belekeverjük a krémbe, majd a krémet és a maradék gyümölcsöt poharakba rétegezzük: krém, gyümölcs, krém. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel.

2013. szeptember 2. 16:33




KÖZÖSSÉG