szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Balázs Klári menüje

Zellerkrémleves

Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 2 evőkanál olaj
- 4dl tej
- só
- angol zellerszár
- leveles tészta

A megtisztított zellert darabokra vágjuk, megsózva, kevés vízzel puhára főzzük. Botmixerrel, vagy szitán áttörjük és hozzá adjuk a tejet, amivel felforraljuk.Tányérba szedve a levest megszórjuk reszelt füstölt sajttal, meglocsoljuk a zeller és olívaolaj megturmixolt keverékével. A tányérba teszünk még 2-3 szál angol zellerszárat, és kiegészítésképpen sütünk hozzá a leveles tésztából vékony ropogós rudacskákat.

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg baconszalonna
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás

Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockákra, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. Három evőkanál tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a sóval, a petrezselyemmel, és 10dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Ha a húst előre besóztuk, és hagytuk állni, akkor a masszába már ne tegyünk túl sok sót! Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük a baconszalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben,170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapiros tepsibe helyezzük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft, ne folyjon a sütőbe.Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapiros tepsire, és addig pirítjuk, amíg szalonna nem kapott egy kis színt.

Barackkrémes habroló

Hozzávalók:
- leveles tészta
- 2dl. tejszín
- 5-10 dkg cukor
- lekvár
- dióbél
- 1 db tojás

Elkészítés:
A tésztát kb 2 mm vékonyra kinyújtjuk a 2 cm széles csíkokra vágjuk, derelye vágóval, majd a fémformákra csavarjuk,úgy hogy a csíkok szélei fedjék egymást (a habtekercshez való formát, fémcsövecskéket a háztartási, edény boltokban lehet kapni). Forró sütőben erős lángon sütjük, de a felcsavarás után megkenjük felvert tojással és darabolt dióba mártjuk. 15-18 percig sütjük, aztán óvatosan lehúzzuk a formáról, s ha kihűlt, megtöltjük a roló mindkét végénél, hogy teljesen tele legyen. A tejszínt habosítjuk, majd ízlés szerint cukrozzuk, 1-2 kanál sárgabarack lekvárral és darált dióval ízesítjük.

 


 

2013. május 10. 9:53




KÖZÖSSÉG