szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Gesztesi Máté menüje

Padlizsánkrém


Hozzávalók:
- padlizsán
- 1 citrom leve
- vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majonéz
- só, bors, cukor

Elkészítés:
A padlizsánt nyílt lángon megpirítjuk, meghámozzuk, és ráfacsarunk egy citromot, hogy ne barnuljon meg. A hagymát megdinszteljük, fokhagymát, házi majonézt, padlizsánt, borsot, kis cukrot és sót összemixelünk, ízesítjük.

Zsidó tojás

Hozzávalók:
- tojás
- mustár
- csemegepaprika
- só, cukor
- tejföl
- libazsír

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük. A sárgájához mustárt és csemegepaprikát teszünk, kikeverjük, hozzáadunk sót, cukrot, tejfölt, libazsírt, borsot, majd a felkockázott tojásfehérjét is.

Szárított paradicsomos csirke krumplipürével

Hozzávalók:
- csirkemell
- liszt
- olívaolaj
- szárított paradicsom
- bazsalikom
- parmezán
- tejszín
- krumpli
- tejföl
- vaj
- tej
- só

Elkészítés.
A lisztezett csirkemellet elősütjük olívaolajon. A szárított paradicsomot, annak olaját, bazsalikomot, parmezánt összeturmixoljuk, majd a csirkéhez adjuk, tejszínnel felöntve addig főzzük amíg a mártás sűrű lesz.
A krumplit megfőzzük, kigőzöljük, tejfölt, vajat, tejszínt, tejet (meleg) és sót ízlés szerint adunk hozzá.


Trüffel torta

Hozzávalók:
- 250 g étcsokoládé
- 250 g vaj
- 175 g kristálycukor
- 4 tojás
- 250 g gesztenyemassza
- 2,5 dl tejszín

Elkészítés:
250g étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, 250g vajat hozzáadunk. 175g kristálycukrot 4 tojás sárgájával összekeverjük, majd a már lehűlt csokiszószhoz keverjük. 250g gesztenyemasszát 2,5 dl tejszínnel felfőzünk, majd összekeverjük a csokiszósszal. A 4 tojás fehérjéből habot verünk, és finomat összekeverjük az eddigiekkel. Mindezek után, alacsony hőfokon (kb. 150 C) addig sütjük, amíg át nem esik a tűpróbán (a közepén kicsit folyós kell, hogy maradjon).

Mascarpone krém

Hozzávalók:
- mascarpone
- porcukor
- vanília

Elkészítés:
A mascarponét porcukorral, vanília-magvakkal krémállagúra keverjük.
 

2013. április 15. 23:00




KÖZÖSSÉG