Wasabi krémleves, rákkal
Hozzávalók:
- bébikukorica
- szójabab
- bambuszrügy
- őrölt koriander
- vöröshagyma
- só, bors, cukor
Elkészítés:
Ezeket a hozzávalókat megfőzzük, majd pürésítjük. Amikor leves állaga van, tejszínnel gazdagítjuk, curry-t és wasabi pasztát teszünk hozzá.
A nyers rákot megfőzzük és csak a legvégén tesszük a leveshez, majd friss korianderrel díszítjük.
Hozzávalók:
- sushi rizs
- rizsecet
- cukor
- só
- tengeri alga lap
- avokádó
- lazac
- uborka
- sárgaretek
- osztriga
- tetszés szerinti halfélék
Elkészítés:
Nagyon fontos, hogy jó sushi rizzsel dolgozzunk. Ezt a rizst előző nap beáztatjuk, majd megmossuk és megfőzzük. Ha a főzővízhez különböző színező anyagokat teszünk, akkor a rizs rózsaszín, illetve neon-zöld lesz. Ezt elérhetjük céklával, tengeri algával, illetve ételfesték használatával. A rizst a főzés után egy speciális mártással kell leönteni, ami rizsecetből, cukorból, sóból és tengeri algából áll. 2 féle sushi készült, az egyik a maki. Ilyenkor tengeri algára simítunk 2-3 mm rizst és a közepébe fektetjük, amivel tölteni szeretnénk. Például: avokádó, lazac, uborka, sárgaretek, polip. Mini bambuszszőnyeg segítségével feltekerjük, majd szeletekre vágjuk.
Osztrigás sushi esetén az osztriga levét ráfröccsentjük a főtt rizsre. A másik fajta a nigiri, ebben az esetben a rizst hasáb alakúra formázzuk a nyers halat pedig formára vágjuk és néhány csepp wasabival hozzáragasztjuk a rizshez.
Hozzávalók:
- konzerv licsi
- kókusztej
- 1 lime héja
- whiskey
- málna
Elkészítés:
A konzerv licsit összeturmixoljuk kókusztejjel, lime héjat reszelünk bele, majd egy napig a hűtőbe tesszük. A whiskyben áztatott málnát felforraljunk és úgy olvasztjuk fel, hogy ezt ráöntjük a sorbetre.
2013. április 9. 23:28