Tejszínes körteleves
Hozzávalók:
- 4 db körte
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vanília puding
- 1 rúd fahéj
- 6 db szegfűszeg
- 2 db citrom leve
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Másfél liter vízben feltesszük főni az apróra vágott körtét, és a fűszereket. Plusz csipet só. Eközben megcsináljuk a habarást a csomag vaníliás pudingból és a tejszínből. Amikor a körte már puhára főtt, levesszük a tűzről, és kivesszük a fűszereket. A habarásba lassanként kimerünk a levesből két-három evőkanálnyi levest, és csomómenetesre kikeverjük. Majd az egészet beleöntjük a levesbe, és felmelegítjük. (Nem forraljuk!!!!) Hagyjuk kihűlni, majd leturmixoljuk. Darab gyümölcsökkel és apróra tört dióval tálaljuk.
Chilis mézes kacsmell
Hozzávalók:
- 1 kacsamell
- 1 db chilipaprika
- 1 kis darab gyömbér
- 2 evőkanál narancslekvár
- 2 evőkanál méz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs leve
- 6 evőkanál olivaolaj
Elkészítés:
A kifilézett, lebőrözött kacsmelleket ujjnyi szeletekre felszeljük, kiklopfoljuk, besózzuk, beborsozzuk, olivaolajjal meglocsoljuk,majd legalább egy napra egy tálban félretesszük.
5 dkg vajjal felforrósítjuk az edényt, és hirtelen megsütjük a kacsának mindkét oldalát. Amikor már jó fehér a hús, beletesszük a fokhagymát és a lereszelt gyömbért, és hozzáadjuk a narancslekvárt és a mézet, és megcsurgatjuk a narancs levével. Nagy lángon tíz perc alatt az egészet összerottyantjuk.
Köret: Ceruzabab párolva
Hozzávalók
- 5 dkg vaj
- 30 dkg ceruzabab
Elkészítés:
A babot a vajon megpároljuk, sóval, borssalízesítjük. Izlés szerint meglocsolhatjuk húsleveslével.
Brownie
Hozzávalók
- 360 g nádcukor
- 4 tojás
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé (min. 52%-os)
- 80 g liszt
- 65 g kakaópor
- 100 g ribizli
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztani. Keverjük habosra a nádcukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a kakaóport és a lisztet (ezeket már előtte keverjük össze), a végén az olvasztott vajas csokit is belekeverjük. Beleöntjük a tepsibe, megszorjuk a tetejét a ribizlivel, és 25-30 perc alatt megsütjük, így a közepe még pont jó puha marad!
2013. április 11. 22:57