november 16.
Ödön

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
RECEPTEK
Baronits Gábor menüje

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:
- 2 póréhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- evőkanál margarin
- olaj
- friss kakukkfű, petrezselyem, curry, só
- 1 zacskó tejszín

Elkészítés:
Két póréhagymát, egy-két sárgarépát, egy zellerszárat, 4-5 gerezd fokhagymát apróra vágunk. Evőkanálnyi margarint olajon felolvasztunk, majd az összes hozzávalót lefedve, közepes lángon pároljuk. A megpárolt hagymát friss kakukkfűvel, petrezselyemmel, curryvel, szerecsendióval megszórjuk. Az egészet kicsit felöntjük egy kis alaplével, és utána összeturmixoljuk. Ezután 1 zacskó tejszínt hozzáönteni, sózni, ízesíteni, ízlés szerint.

Konfitált marhapofa, salátával, gnocchival
 és gorgonzolával

Hozzávalók:
- 1 marhapofa
- só
- libazsír
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- zsálya
- petrezselyem
- 1 kg burgonya
- 20-30 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 ek vaj
- Charlotte hagyma
- gorgonzola
- fehérbors, petrezselyem
- tejszín

Elkészítés:
A pofát előkészítése után erősen sózzuk, borsozzuk, majd libazsírban vagy olajban kérgesítjük. A húst beletesszük egy tálba egy fej hagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, zsályával, petrezselyemmel. Az egészre ráöntünk libazsírt majd 90 fokos sütőben 4 órát sütjük.

Gnocchi elkészítés:
1 kg burgonyát héjastul megfőzünk, majd meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadunk 20-30 dkg lisztet, 1 egész tojást és megsózzuk. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd gyúródeszkán kis gömbölyű cipóvá gyúrjuk, formázzuk. Ezután sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
 
Gorgonzola elkészítés:
Púpos evőkanál vajat olajon felolvasztunk. A Charlotte hagymát apróra vágva megdinszteljük. A kockára vágott gorgonzolát beletesszük, fehérborssal ízesítjük, majd tejszínnel felöntjük. A végén petrezselyemmel díszítjük.
 

Csoki mousse

Hozzávalók:
- 250 g csokoládé
- 60 g vaj
- 340 g tejszín
- 3 ek méz
- 2 egész tojás
- 5 ek whisky

Elkészítés:
250 g csokoládét 60 g vajjal vízgőz felett megolvasztunk. 340 g tejszínt habbá verünk majd a felolvadt csokiba 3 ek mézet, 2 egész tojást, és 5 ek whisky-t teszünk. A hab felét belekeverjük, majd amikor már homogén a massza a másik felét a habnak aláemeljük, úgy hogy ne törjön össze a krém. 5-6 pohárba öntjük és tálalásig hűtőbe tesszük.



 

2013. március 28. 23:19




KÖZÖSSÉG